Despre mine

Despre Valentina Dragomir

Cine este Valentina Dragomir psiholog și psihoterapeut?

Sunt psiholog și psihoterapeut în București, de orientare integrativă, formator și consilier pentru dezvoltare personală. În activitatea mea din cabinetul de psihoterapie mă concentrez pe rezolvarea problemelor împreună cu clienții mei, ajutorarea oamenii să depășească dificultățile cu care se confruntă în viață, îmbunătățirea stimei de sine și a conexiunii mai pline de compasiune cu ei înșiși.

Am experiență în a lucra cu oameni din diferite culturi, ceea ce îmi permite să așez ușor baza alianței psihoterapeutice pentru a oferi cel mai bun sprijin psihologic persoanelor care ajung în cabinetul meu.

Te pot ajuta dacă:

  • te simți blocat în anumite situații și nu reușești să ieși din ele;
  • ai probleme de relaționare și comunicare;
  • ai probleme legate de diferite tulburări de sănătate psihică;
  • îți este teamă să fii tu însuți și te simți singur;
  • eşti în căutarea unui loc unde să te exprimi liber şi fără teamă;
  • ai un conflict în relaţia de cuplu şi nu ştii cum să-l rezolvi;
  • vrei să te cunoşti mai bine şi să îţi explici anumite comportamente;
  • ai încercat totul şi totuşi nu reuşeşti să scapi de o problemă.

Sunt ghidată de pasiunea mea pentru a înțelege cum funcționează mintea umană și modul în care experiențele timpurii au modelat cine suntem și ce facem astăzi.

Îmi place să aduc în practică cele mai recente metode validate științific pentru a crește beneficiul clienților mei din psihoterapie și coaching sau consiliere pentru dezvoltare personală.

Cele mai mari realizări ale mele ca psiholog și psihoterapeut în sunt atunci când clienții mei își ating obiectivele pentru terapie și dezvoltare personală.

În prezent, practic psihoterapie și consiliere psihologică și pentru dezvoltare personală la cabinet și online.

Păstrez un interes constant să colaborez cu publicații pe teme de sănătate mintală, întrebări și răspunsuri, interviuri. Scrie-mi pe adresa [email protected]

Urmărește-mă pe social media

Am apărut în următoarele publicații internaționale

Certificate

Lucrez constant la pregătirea și perfecționarea profesională ca psiholog, psihoterapeut, formator si consilier. Dețin următoarele atestate, certificate și acreditări

Certificat Acreditare

Atestat de Liberă Practică - Psiholog Autonom

Eliberat de Colegiul Psihologilor din România, cod 17105

Certificat European de Psihoterapeut Integrativ

Eliberat de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă

Certificat Acreditare

Diplomă de Psihoterapeut Integrativ

Eliberată de Asociația Română de Psihoterapie Integrativă

Certificat Acreditare

Atestat de Specializare

În proceduri de intervenție în psihoterapia relațională de cuplu, eliberat de Asociația Română de Psihoterapie Integrativă

Certificat Acreditare

Atestat de Formator

Ministerul Muncii, Ministerul Educației și A.N.C

Certificat Acreditare

Atestat de Consilier Dezvoltare Personală

Ministerul Muncii, Ministerul Educației și A.N.C

Experiența mea din cabinetul de psihoterapie

În terapie individuală (în persoană sau online), printre problemele cu care am experiență și pot oferi ajutor sunt:

Dacă îți găsești suferința în lista de mai sus, te aștept să faci o programare online.

Anxietate

Femeie sta pe canapea cu o mana pe piept ingrijorata, cu anxietate

Oamenii care simt anxietate (sau tulburări de anxietate) beneficiază de psihoterapie ca tratament pentru anxietate prin înțelegerea modului în care funcționează mintea lor, cum se pot elibera de stres și apoi prin învățarea unor metode practice pentru a face față anxietății care mai poate apărea de-a lungul vietii.

Ca terapeut pot spune că lucrul cu problemele legate de anxietate face parte din viata de la cabinet. Interventia psihologica in anxietate este importantă și foarte utilă pentru reducerea simptomelor, relaxare și le dă oamenilor incredere că pot controla mai bine o situatie care pare să scape din mâinile lor.

Poți face un test online de anxietate aici.

Depresie (clinică)

Am ajutat oameni care suferă de depresie clinică să își îmbunătățească relația cu ei înșiși și cu cei din jur. Acesta este un pas important pentru a începe să te simți mai bine când suferi de depresie.

Un alt aspect legate de interventia psihologica în depresie este că aceasta poate fi combinată cu medicamente, caz în care este important să lucrăm în echipă cu medicul tău psihiatru.

Sedinta psihologica cu un terapeut este, și trebuie să fie, mereu primul loc la care mergem atunci când simtim un inceput de depresie sau simptomele specifice: tristete constanta, lipsa plăcerii de viata, lipsa de energie sau a apetitului, scăderea în greutate.

Prin lucrul cu un psiholog multi oameni au reusit să depaseasca depresia clinica si si-au repatat plăcerea de viata.

Poți face un test online pentru depresie.

Divort, doliu, pierdere

Barbat tine in mainile lui mainile unei femei care are in poala doua carti

Pot oferi suport psihologic pentru a face față unei pierderi, unui divort sau unui doliu. Aceasta înseamnă acceptarea pierderii și lăsarea trecutului în urmă pentru a putea trăi plenar prezentul.

Cei care simt că au nevoie să vorbească cu un terapeut sau psiholog, dacă apelează la servicii psihologice, își pot găsi linistea interioară după o pierdere.

Lipsa de suport de la psiholog (fie psihoterapie, consiliere psihologică) în situații grele de viata, traume, poate duce la complicații în multe arii ale vietii. Este bine să încerci măcar să faci o programare la o sedinta sa vezi cum te simti.

Probleme in familie

Îți pot oferi sprijin psihologic prin psihoterapie sau consiliere psihologică pentru a face față problemelor din familie, cum ar fi certurile sau relațiile dificile. Acesta este un pas important pentru îmbunătățirea relaței cu membrii familiei.

În lucrul cu adulții am reusit, în sedinta online sau in cabinet în Bucuresti, împreună cu ei să îmbunătățească cele mai importante relatii ale vietii lor: relatia cu parintii, copiii, fratii si surorile, adica relatiile din familie.

Comunicare mai bună

Un grup comunica intre ei

Fie că este comunicarea în cuplu, în relațiile de la serviciu sau cu alte persoane, te ajut să îți îmbunătățești comunicarea. Acest lucru este important pentru menținerea unei relații sănătoase și echilibrate.

Ca terapeut întâlnesc adesea persoane cărora le este frica să își exprime nevoile, gândurile, dorințele. În munca mea de psiholog comunicarea este un domeniu pentru care multe persoane cer ajutor. Comunicarea cu adevarat autentică este lipsită de frica de a exprima ceea ce dorești, iar ca terapeut te pot sprijini să comunici mai eficient.

Stări emoționale dificile

Un domeniu în care mă specializez este inteligența emoțională. Aceasta este o abilitate care ne ajută să înțelegem și să gestionăm stările emoționale. Cu cât mai bine te înțelegi, cu atât vei putea învăța cum să-ți gestionezi mai bine stările și să te simți mai bine.

Un psiholog sau psihoterapeut este specialistul potrivit pentru a depăși cu adevarat frica, sau alte emoții negative dificile. Mulți clienți au reusit să își cunoască mai bine emoțiile și să le depășească eficient atunci când apar. Îți poate fi greu la inceput cand lucrezi cu un psiholog, dar acest tip de lucru terapeutic legat de emotii este deosebit de important in viata noastra.

Poți face un test online pentru inteligența emoțională.

Imbunatatirea increderii in sine

Încrederea în sine, stima de sine, stau la baza stării de bine. Dacă ai o stimă de sine scăzută există un pas important pe care trebuie să-l faci pentru a-ți îmbunătăți relația cu tine însuți. Psihoterapia Te pot susține să ai mai multă încredere în tine și să te simți mai bine în pielea ta. Dacă dorești, poți face un test online pentru stima de sine.

Poți face o programare la o sedinta in cabinet in Bucuresti sau online folosind programatorul din pagina de programări online.

Vezi lista de servicii psihologice

Cum te susțin din rolul de psihoterapeut

Clienta care plane in sedinta de psihoterapie este tinuta de mana de psihoterapeuta ei

Să faci o programare să vii la terapie poate fi un pas greu, chiar și pentru cei care caută ajutorul unui psihoterapeut sau psiholog. Încerc să găsesc abordarea potrivită fiecăruia în parte, astfel încât să poată beneficia în cel mai scurt timp de beneficiile terapiei integrative.

Servicii oferite: psihoterapie, psihoterapie online, consiliere psihologica, dezvoltare personala.

Odată ce începi să vorbești despre problemele cu care te confrunți, există posibilitatea să găsiți soluții sau, cel puțin, un alt mod de a le privi. Împreună putem identifica care sunt comportamentele și atitudinile care te țin în loc și te ajut să le schimbi.

Motivația, dorinta ta, asociată cu terapia efectuată, te vor ghida să găsești cele mai bune soluții pentru problemele din viata ta.

Am incredere că fiecare om are în interiorul său resursele necesare pentru a face față problemelor pe care le întâmpină, iar scopul meu ca psiholog și psihoterapeut este de a-ți oferi sprijinul și instrumentele necesare pentru a-ți descoperi aceste resurse.

Oamenii care merg la terapie si lucreaza cu un terapeut se simt mai bine în general, observă o îmbunătățire în starea lor, se inteleg mai bine pe sine, inteleg de unde vin anumite probleme, de unde au invatat anumite tipare de comportament sau gândire, credinte limitative, și isi imbunatatesc viata in general.

Metodele de terapie integrativă folosite sunt: consilierea cognitiv-comportamentală, analiza tranzacțională, psihoterapia centrată pe client, gestalt terapie, terapia bazată pe psihanaliză, psihosinteză.

Cum te pot ajuta din rolul de consilier pentru dezvoltare personală

Barbat in sedinta de consiliere dezvoltare personala sta pe canapea si vorbeste cu consilierul

Consilierea pentru dezvoltare personală îți poate fi de folos dacă vrei să înveți cum să-ți gestionezi mai bine situațiile dificile pe care le întâlnești, să-ți îmbunătățești relațiile și să te descurci mai bine cu schimbările din viața ta.

Spre deosebire de psihoterapie, consilierea pentru dezvoltare personala are un caracter mai puțin profund și se concentrează în principal pe problemele actuale și pe soluționarea lor.

Ca și consilier pentru dezvoltare personala te pot ajuta să:

  • înveți să-ți gestionezi mai bine timpul și activitățile;
  • să îți îmbunătățești relațiile cu cei din jurul tău;
  • să te descurci mai bine cu schimbările de la locul de muncă sau în familie;
  • să-ți gestionezi mai bine stresul și să-ți îmbunătățești starea de sănătate;
  • să-ți dezvolți abilitățile personale și profesionale;
  • să te pregătești pentru o carieră nouă sau o promovare la locul de muncă.

Poti face o programare online la sedintele de consiliere atât pentru sedinte online cat si in persoana.

De ce să mergi la psihoterapeut?

Familie care se joaca cu copiii lor, sunt afara si mama arata catre zmeul inaltat

Psihoterapia este un proces terapeutic în care se explorează problemele personale și se caută soluții pentru ele. Psihoterapia te poate ajuta să-ți înveți cum să-ți gestionezi mai bine problemele și să te descurci mai bine cu schimbările din viața ta.

Psihoterapia efectuată cu un specialist în sănătate mintală (psihoterapeut) poate fi o experiență transformatoare, care îți poate schimba viața în bine, modul în care vezi lumea și cum te simți în viața ta.

Există multe motive pentru care oamenii aleg să meargă la psihoterapie. Oamenii inteleg că au nevoie de sprijin și la inceput fac tot ce pot pentru a se simti mai bine. Terapie, consiliere, acestea ajuta cu adevarat oamenii sa isi faca viata mai frumoasa.

Însă adesea văd adulti care nu au reusit sa se ridice singuri si se simt pierduti. Viata nu este cea mai bună uneori, dar este bine să căutăm psihologi pentru a lucra problemele pe care le avem. Ei sunt specialisti în domeniul sănătății psihice si au facut ani de studii, au invatat cum functionam ca oameni si ne pot sustine.

Este bine să căutăm servicii de psihoterapie pentru a trata depresia clinica, anxietatea, problemele legate de stres, tulburările alimentare și multe altele.

Psihoterapia te poate ajuta să înveți cum să-ți gestionezi problemele și să te descurci mai bine cu schimbările din viața ta sau in relatii.

Beneficiile psihoterapiei sunt:

  • câștigi mai mult control asupra simptomelor dificile cu care te confrunți
  • vindeci suferințele psihologice
  • recapeți linistea sufleteasca
  • primești ajutor de la un specialist care te intelege
  • recapeti încredere in sine
  • recapeti bucuria de a trai
  • te simti mai bine in general
  • ești mai mulțumit de viață

Serviciile de psihoterapie fie online, fie în cabinet în Bucuresti, în sedinte în persoană, poate fi o experiență terapeutică puternică. În funcție de problemele pe care le ai și de obiectivele tale, psihoterapia poate dura câteva sesiuni sau mai multe luni, însă este eficientă.

CV Psihoterapeut Valentina Dragomir Psiholog – Psihoterapeut Integrativ Autonom

 

AFILIERE PROFESIONALĂ

  • Membru al Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă
  • Membru al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă
  • Membru al Colegiului Psihologilor din România

ACREDITĂRI

  • Certificat European de Psihoterapeut Integrativ eliberat de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă
  • Atestat de liberă practică în psihoterapie integrativă, nivel autonom, eliberat de Colegiul Psihologilor din România – Cod 17105
  • Certificat Formator eliberat de Autoritatea Națională pentru Calificări
  • Certificat Consilier dezvoltare personală eliberat de Autoritatea Națională pentru Calificări

COMPETENȚE

  • Psihoterapie Integrativă
  • Psihoterapia copilului, adolescentului, adultului, a cuplului și familiei;
  • Dezvoltare personală;
  • Consiliere pentru dezvoltare personală
  • Formare / Training

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ:

  • Fondator PsihoSensus Academy
  • Fondator PsihoSensus Therapy
  • Psiholog Psihoterapeut – Cabinet Individual De Psihologie, București 2022
  • Formator /Trainer – 2020 – prezent
  • Consilier dezvoltare personală – 2020 – prezent
  • Well-being Supervizor – 2019 – prezent
  • Psiholog-Psihoterapeut – Dragomir&Preda Societate Civilă Profesională de Psihologie, București, 2016 – 2022
  • Psiholog-Psihoterapeut – Asociația Ana și Copiii, București, 2015 – 2018
  • Psiholog-Psihoterapeut – Policlinica Socială Regina Maria nr. 2, București, 2015
  • Psiholog-Psihoterapeut – Practica privata, București, 2014 – prezent

PROIECTE

Proiecte dezvoltate individual sau în parteneriat cu alți colegi psihoterapeuți

EDUCAȚIE ȘI FORMARE

Program Masteral Româno-Britanic de Formare în Psihoterapie Integrativă absolvit la Asociația Română de Psihoterapie Integrativă, București:

  • Formare profesională în psihoterapie integrativă, 2012-2016;
  • Asociația Română de Psihoterapie Integrativă, București: Diplomă de Psihoterapeut Autonom 2016-prezent

Specializări:

  • Curs de specializare în Proceduri de Intervenție în Psihoterapia Relațională de Cuplu – Tabără rezidențială – Asociația Română de Psihoterapie Integrativă, august 2014; (Atestat)
  • Curs de specializare Integrarea Psihoterapiilor – Relația Sinelui cu Dimensiunea Spirituală şi Transcendentul – Asociația Română de Psihoterapie Integrativă, iunie 2014;
  • Curs de specializare în Psihoterapie Corporală Relațională – Asociația Română de Psihoterapie Integrativă, iunie 2014

Studii Universitare de Licență în Psihologie:

  • Facultatea de Psihologie, Universitatea Spiru Haret, București, cursuri de zi, 2007-2010: Diplomă de Licență în Psihologie

Curs Specializare / Perfecționare

  • Curs Consilier pentru dezvoltare personală, iunie 2020, Absolvit la MT Evolution Academy
  • Curs Formator / Trainer, iunie 2020, Absolvit la MT Evolution Academy

CONFERINȚE

  • Terapia Cognitiv Comportamentală și Tulburarea Narcisică de Personalitate – Eveniment organizat de Centrul pentru Studii de Psihoterapie Cognitivă împreună cu Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă, București, iulie 2019
  • Terapia Cognitiv Comportamentală și Tulburarea Obsesiv Compulsivă – Eveniment organizat de Centrul pentru Studii de Psihoterapie Cognitivă împreună cu Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă, București, iunie 2019
  • Terapia Cognitiv Comportamentală și Fobia Socială – Eveniment organizat de Centrul pentru Studii de Psihoterapie Cognitivă împreună cu Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă, București, mai 2019
  • Terapia Cognitiv Comportamentală și Tulburările de Comportament Alimentar – Eveniment organizat de Centrul pentru Studii de Psihoterapie Cognitivă împreună cu Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă, București, mai 2019
  • Conferința Națională de Psihologie Ediția a VIII-a: “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” – Eveniment organizat de Asociația Smart Psi, București, noiembrie 2018
  • Conferința Națională de Psihologie Ediția a VII-a: “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” – Eveniment organizat de Asociația Smart Psi, București, noiembrie 2017
  • Conferința Națională de Psihologie Ediția a VI-a: “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” – Eveniment organizat de Asociația Smart Psi, București, noiembrie 2016
  • Conferința Națională de Psihologie. Ziua Psihologului ediția a III-a. Gala Psihologului – Eveniment organizat de Colegiul Psihologilor din România, București, mai 2016
  • Conferința Națională de Psihologie Ediția a V-a: “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” – Eveniment organizat de Asociația Smart Psi, București, noiembrie 2015
  • Conferința Națională de Psihologie. Ziua Psihologului ediția a II-a. Gala Psihologului – Eveniment organizat de Colegiul Psihologilor din România, București, mai 2015
  • Conferința Națională de Psihologie „Când a ști nu este suficient” Dimensiuni Psihologice în Diverse Contexte Umane – Eveniment organizat de Universitatea Hyperion, București, mai 2015

FORMARE CONTINUĂ / CURSURI / WORKSHOP-URI

  • Curs Acreditat De Colegiul Psihologilor: Psihoterapia de cuplu – Centrul Confident, Octombrie 2022
  • Curs Acreditat De Colegiul Psihologilor: Psihotrauma – evaluare și intervenţie psihologică – Centrul Confident, Decembrie 2021
  • Curs Acreditat De Colegiul Psihologilor: Maganementul Furiei – Asociația Catharsis, Octombrie 2020
  • Curs Psihologia Clinică a Copilului și Tinerilor/The Clinical Psychology of Children and Young People at Coursera.org – The University of Edinburgh – prof. Matthias Schwannauer, Dr. Stella Chan, Emily Taylor, Dr Joanne Williams
  • Curs de Prim Ajutor Psihologic/Psychological First Aid at Coursera.org – Johns Hopkins University – PhD. George S. Everly, Jr.
  • Curs Învață să înveți/Learnig how to learn. Powerful mental tools to help you master tough subjects at Coursera.org – University of California, San Diego – Prof. Dr. Barbara Oakley, Dr. Terrence Senjowski

Participare la workshop-uri în cadrul Conferinței Naționale de Psihologie “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” 2018:

  • Sesiune masă rotundă de prezentare lucrări științifice
  • Dr. Vlad Nichita și Psih. Tamara Nichita – “Odontofobia, o nouă provocare pentru psihologii clinicieni și psihoterapeuți”
  • Lect. Univ. Dr. Angela Boglut – “Implicațiile neuropsihologice ale actului nutrițional”
  • Psih. Violeta-Florentina Kaparaliotis și Psih. Princ. Atena Stoica – “Abordarea psihologică în schimbarea comportamentului alimentar”
  • Psih. Atena Stoica și Psih. Andreea Rusu – “Conștientizarea experienței profesionale și a reacțiilor personale în evaluarea intrrvenției psihoterapeutice”

Participare la workshop-uri în cadrul Conferinței Naționale de Psihologie “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” 2017:

  • Psih. Cristina Fulop – „Relatia de cuplu între feminin și masculin”

Participare la workshop-uri în cadrul Conferinței Naționale de Psihologie “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” 2016:

  • Psih. Cristina Fulop – „Despre relatia de cuplu- studii de caz”

Participare la toate prezentările conferinței din cadrul Conferinței Naționale de Psihologie – Ziua Psihologului ediția a III-a.

Participare la workshop-uri în cadrul Conferinței Naționale de Psihologie “Aplicații practice în dezvoltarea psihologiei” 2015:

  • Lect. Univ. Dr. Angela Bogluț – „Structura simptomului în psihologia sistemică familială. Evoluția relațiilor sistemice prin aplicații practice”

Participare la toate prezentările conferinței din cadrul Conferinței Naționale de Psihologie – Ziua Psihologului ediția a II-a:

  • Prof. univ. dr. Irina Holdevici – “Psihologia – Azi”
  • Psih. dr. Ștefan Iulian Laurențiu – “O ipostază a activității psihologului, expertiza psihologică – proba în procesul judiciar, noua paradigma în aplicarea principiilor etice profesionale”
  • Prezentare Prof. univ. dr. Adrian Opre – “Adolescenții: în căutarea identității și a reperelor morale”
  • Prof. univ. dr. Ion Mânzat -”Aplicații ale psihologiei sinergetice”
  • Prof. univ. dr. Daniel David -“Psihologia clinica interculturală: Noi implicații pentru practica psihoterapeutică”
  • Prof. univ. dr. Mihai Anitei -“Triada neagră. Identificarea liderilor toxici in organizații”

Participare la workshop-uri în cadrul Conferinței Naționale de Psihologie „Când a ști nu este suficient”:

  • Lector Univ. Dr. Maria Tănase Mânzat – ”Întâlnirea cu cealaltă față a noastra – Abordare Jungiană ”
  • Masterand Victoria Docu – ”Modele ale comunicării creative în psihoterapie ”
  • Lector Univ. Dr. Mihaela Stomff, Psih. Psihoterapeut Dorina Stamate și Psih. Psihoterapeut Ana Negrea – ”Nevoi Relaționale”
  • Psih. Psihoterapeut Cristina Bîrzoiu şi Psih. Psihoterapeut Irina Manta – ”Eu prin ochii mei şi ai celorlalţi. Explorare psihodramatică”

Formular Contact

Program: Miercuri – Sâmbătă 09:00 – 18:00

Locație: București, Anastasie Simu 6
sau Online

Scroll to Top