Test Online Stima De Sine - Scala Stimei De Sine Rosenberg Online

Teste Psihologice: Test Stima De Sine

Teste Psihologice: Test stima de sine

Teste Psihologice: Test stima de sine – Aceasta este Scala Stimei De Sine Rosenberg. Această scală este cea mai comuna și probabil cea mai utilizată pentru evaluarea stimei de sine. În evaluarea stimei de sine a clientului, psihologul are și alte indicii despre stima de sine a acestuia, nu întotdeauna necesitând aplicarea de teste psihologice.

Stima de sine este prețuirea și respectul acordate propriei persoane în funcție de calități, merite sau alte aspecte relevante din punct de vedere subiectiv. Este important să ne cunoaștem îndeajuns de bine ca să avem pe ce să ne bazăm atunci când ne apreciem.

Citește mai multe despre stima de sine în articolul următor.

Book icon
Articol recomandat: Ce este stima de sine

Multe persoane suferă din cauza stimei de sine scăzute. Aceasta le ia din puterea de a ieși din zona de confort, a încerca lucruri noi și a avea încredere în sine. De aceea, pentru a te ajuta să îți crești stima de sine, am creat un curs online special să te ajute să îți crești stima de sine.

Ca să ne reîntoarcem la test, când îți administrezi scala stimei de sine este important să fii singur și nederanjat. Completarea chestionarului durează maximum 5 minute. Iată și instrucțiunile de administrare:

Mai jos sunt 10 propoziţii care descriu sentimente despre propria ta persoană. Te rog să citești cu atenție fiecare propoziție și bifezi răspunsul care ți se potrivește cel mai bine.

Acest chestionar este folosit de utilizatori numai în scop informativ. Nu are caracter de diagnostic sau autodiagnostic și nu înlocuiește consultația la psihoterapeut, psiholog clinician sau psihiatru.

În general sunt mulţumit/ă de mine.

 
 
 
 

Câteodată ma gândesc că nu valorez nimic.

 
 
 
 

Cred că am o serie de calităţi bune.

 
 
 
 

Sunt capabil/ă sa fac lucrurile la fel de bine ca ceilalţi.

 
 
 
 

Simt că nu am în mine prea multe de care sa fiu mândru/ă.

 
 
 
 

Câteodată mă simt realmente inutil/ă.

 
 
 
 

Mă gândesc că sunt un om de valoare, cel puţin la fel ca alte persoane.

 
 
 
 

Mi-ar plăcea să am mai mult respect fată de mine însum/însămi.

 
 
 
 

Ţinând cont de tot, am tendinţa să cred că sunt un/o ratat/ă.

 
 
 
 

Am o părere pozitivă despre mine.

 
 
 
 

 


Referințe:

García JA, Y Olmos FC, Matheu ML, Carreño TP. Self esteem levels vs global scores on the Rosenberg self-esteem scale. Heliyon. 2019 Mar 22;5(3):e01378. doi: 10.1016/j.heliyon.2019.e01378. PMID: 30963120; PMCID: PMC6434180.
Davis C, Kellett S, Beail N. Utility of the Rosenberg self-esteem scale. Am J Intellect Dev Disabil. 2009 May;114(3):172-8. doi: 10.1352/1944-7558-114.3.172. PMID: 19374464.
Bailey JA 2nd. The foundation of self-esteem. J Natl Med Assoc. 2003 May;95(5):388-93. PMID: 12793795; PMCID: PMC2594522.

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

7 thoughts on “Teste Psihologice: Test Stima De Sine”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top