scala fricii de fericire, autosabotare, autosabotaj,

Teste Psihologice: Scala Fricii De Fericire

Teste Psihologice: Scala fricii de fericire

Aceasta este Scala Fricii de Fericire a lui Mohsen Joshanloo, Doctor în psihologie, profesor asistent în departamentul de psihologie al Universității Keimyung și cercetător din Korea de Sud. Acesta a studiat frica de fericire in peste 14 culturi și a construit scala fricii de fericire.

În articolul despre autosabotare am amintit câteva aspecte legate de frica de fericire și autosabotare. Poți face acest test pentru a vedea orientativ cum stai cu frica de fericire.

Instrucțiunile sunt: Pentru următoarele afirmații, vă rugăm notați măsura în care sunteți de acord cu fiecare din ele.

Acest test este folosit de către utilizatori în scop informativ. Nu are caracter de diagnostic și nu înlocuiește consultația la psihoterapeut, psiholog clinician sau psihiatru.

Prefer să nu fiu prea bucuros pentru că de obicei bucuria este urmată de tristețe.

 
 
 
 
 
 
 

Cred că cu cât sunt mai bucuros și fericit cu atât mai mult ar trebui să mă aștept să se întâmple lucruri rele în viața mea.

 
 
 
 
 
 
 

Dezastrele vin după noroc.

 
 
 
 
 
 
 

Multă bucurie și distracție fac să se întâmple lucruri rele.

 
 
 
 
 
 
 

Bucuria excesivă are consecințe rele.

 
 
 
 
 
 
 

 


Referințe:

Joshanloo, M., Lepshokova, Z. Kh., Panyusheva, T., Natalia, A., Poon, W.-C., Yeung, V. W., Sundaram, S., Achoui, M., Asano, R., Igarashi, T., Tsukamoto, S., Rizwan, M., Khilji, I. A., Ferreira, M. C., Pang, J. S., Ho, L. S., Han, G., Bae, J., & Jiang, D.-Y. (2014). Cross-Cultural Validation of Fear of Happiness Scale Across 14 National GroupsJournal of Cross-Cultural Psychology45(2), 246–264.

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top