Ce este psihoterapia - tehnica scaunului gol

Teste Psihologice: Test Depresie

Teste Psihologice: Test depresie

Teste Psihologice: Test depresie – Acest test psihologic este utilizat numai cu scop informativ. Simptomele depresiei pot apărea și în alte afecțiuni psihologice sau medicale și este necesar să luați în considerare opinia unui specialist.

Pentru un diagnostic corect și pentru tratamentul depresiei este întotdeauna recomandat să mergeți fie la un psihiatru, psiholog clinician, sau la psihoterapeut. Puteți citi mai multe detalii despre depresie. Depresia se vindeca, este o tulburare afectivă care ca multe altele are un început și un sfârșit. Psihoterapia integrativa s-a dovedit eficientă în tratamentul depresiei.

Instructiuni: Va rog sa cititi cu atentie intregul grup de afirmatii de la fiecare numar. Apoi va rog sa alegeti din fiecare categorie acea afirmatie care descrie cel mai bine starea dumneavoastra din acest moment. Bifati afirmatia corespunzatoare. Daca mai multe afirmatii dintr-un grup par sa se potriveasca, alegeti numai una. Inainte de a alege, asigurati-va ca ati citit fiecare afirmatie.

Acest chestionar este folosit de vizitatori numai în scop informativ, nu are valoare de diagnostic/autodiagnostic și nu înlocuiește consultația unui psihoterapeut, psiholog clinician sau a unui psihiatru.

1. Tristețe

 
 
 
 

2. Pesimism

 
 
 
 

3. Eșecul în trecut

 
 
 
 

4. Pierderea plăcerii

 
 
 
 

5. Sentimentele de vinovăție

 
 
 
 

6. Sentimentele de pedeapsă

 
 
 
 

7. Sentimentele față de sine

 
 
 
 

8. Auto-critica

 
 
 
 

9. Gânduri sau dorințe suicidare

 
 
 
 

10. Plânsul

 
 
 
 

11. Agitație

 
 
 
 

12. Pierderea interesului

 
 
 
 

13. Indecizie

 
 
 
 

14. Lipsa de valoare

 
 
 
 

15. Pierderea energiei

 
 
 
 

16. Schimbări în programul de somn

 
 
 
 

17. Iritabilitate

 
 
 
 

18. Schimbari ale apetitului

 
 
 
 

19. Dificultăți de concentrare

 
 
 
 

20. Oboseala sau pierderea energiei

 
 
 
 

21. Pierderea interesului pentru sex

 
 
 
 

 


Referințe:

Chand SP, Arif H. Depression. [Updated 2023 Apr 8]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK430847/
Brigitta B. Pathophysiology of depression and mechanisms of treatment. Dialogues Clin Neurosci. 2002 Mar;4(1):7-20. doi: 10.31887/DCNS.2002.4.1/bbondy. PMID: 22033824; PMCID: PMC3181668.
Chand SP, Arif H. Depression. 2023 Apr 8. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan–. PMID: 28613597.
Karrouri R, Hammani Z, Benjelloun R, Otheman Y. Major depressive disorder: Validated treatments and future challenges. World J Clin Cases. 2021 Nov 6;9(31):9350-9367. doi: 10.12998/wjcc.v9.i31.9350. PMID: 34877271; PMCID: PMC8610877.
Trivedi MH. The link between depression and physical symptoms. Prim Care Companion J Clin Psychiatry. 2004;6(Suppl 1):12-6. PMID: 16001092; PMCID: PMC486942.
Gautam S, Jain A, Gautam M, Vahia VN, Grover S. Clinical Practice Guidelines for the management of Depression. Indian J Psychiatry. 2017 Jan;59(Suppl 1):S34-S50. doi: 10.4103/0019-5545.196973. PMID: 28216784; PMCID: PMC5310101.
Albert PR. Why is depression more prevalent in women? J Psychiatry Neurosci. 2015 Jul;40(4):219-21. doi: 10.1503/jpn.150205. PMID: 26107348; PMCID: PMC4478054.
McCarter T. Depression overview. Am Health Drug Benefits. 2008 Apr;1(3):44-51. PMID: 25126224; PMCID: PMC4115320.

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

16 thoughts on “Teste Psihologice: Test Depresie”

 1. Avatar

  Am facut 2 puncte.
  Tocmai am fost dupa testul psihologic si acolo mi a iesit o tendinta ridicat de depresie care m_a cam mahnit tinand cont ca intr adevar, exista chestiuni care imi produs enervare, insa imi conduc viata dupa ideea de a fii raspunzatoare pt fericirea mea, facand chestii care ma fac fericita si ma simt fericita.. Chiar am o viata, frumoasa in general, cu urcusuri si coborasuri insa da, as apela si eu la un psiholog spirituala, m_am saturat de cei care te includ in 2 categorii dupa un sablon. Eu nu sunt sablon din fericire

  1. Valentina Dragomir
   Valentina Dragomir

   Bună Ioana, mulțumesc că te-ai oprit să faci testul pentru depresie. Probabil că un alt test ar da un rezultat diferit într-un moment diferit din viața ta. Este bine să luăm aceste rezultate de la testele online ca fiind mai degrabă orientative decât adevăruri absolute. Numai o consultație cu un specialist în domeniul sănătății psihice poate arăta cu precizie despre ce este vorba.
   Înțeleg că este neplăcut să fii încadrată în niște șabloane, și vreau să îți spun că nu toți psihologii fac asta. Sunt foarte mulți care respectă unicitatea fiecărei persoane și mai mult decât atât, sunt atenți la omul din fața lor și nu la o etichetă. De asemenea, recomandarea mea ar fi să te informezi bine la ce psiholog vrei să mergi (dacă și când vei dori). Nu am auzit de psihologi spirituali încă…
   Mă bucur că ai o viață frumoasă în general și că știi că fericirea ta (sau starea ta de bine) este în mâinile tale 🙂
   Toate cele bune.

  1. Psih. Valentina Dragomir

   Buna dimineata, multumesc pentru feedback.
   Te rog sa imi spui ce browser folostesti. S-ar putea ca un anumit browser sa dea eroarea aceasta si m-ar ajuta sa stiu. Cu toate acestea, am verificat testul si te rog sa mai incerci sa il faci inca o data. Ar trebui sa primesti rezultatele acum.

  1. Psihoterapeut Valentina Dragomir

   Buna Cosmin, multumesc pentru ca ai facut pestul pentru depresie pe PsihoSensus. In cazul tau, se pare ca te confrunti cu depresie severa.
   As vrea sa te intreb daca ai mers la psihoterapeut pana acum, sau daca iei ceva tratament?
   Daca esti din Bucuresti, putem face o programare pentru o sedinta de evaluare corecta, si atunci iti pot face recomandarile cele mai potrivite. Daca nu, ma pot interesa printre colegii mei care sunt la tine in oras si la care poti merge pentru psihoterapie.
   Toate cele bune.
   Psih. Valentina Dragomir

   1. Avatar

    Nu am fost până acum la vreun psihoterapeut si nici tratament. Starea asta o am de mai bine de 8 ani. Menționez că sunt din Iași

    1. Psihoterapeut Valentina Dragomir

     Buna Cosmin,

     Imi pare tare rau ca ai aceasta stare de mai bine de 8 ani. Imi imaginez ca trebuie sa iti fie tare greu.

     Recomandarile mele pentru tine sunt: vizita la un medic psihiatru pentru un diagnostic corect, si sa intri intr-un program de psihoterapie pentru depresie. Iti recomand sa mergi cat mai repede la un psihoterapeut din Iasi, deoarece psihoterapia este cea care ajuta la vindecarea depresiei. Daca doresti, eu ma pot interesa, asa cum ti-am spus mai devreme, si iti pot da datele de contact al unui psihoterapeut integrativ din Iasi pe mail.

     Deoarece avem in vedere o posibila depresie severa, iti recomand sa mergi la un medic psihiatru pentru un diagnostic corect si pentru a-ti prescrie tratament medicamentos. Spun diagnostic corect, deoarece simptomele depresiei pot fi cuprinse in tabloul clinic al altor catorva tulburari, si este indicat sa se faca o evaluare diferentiata. Te rog sa citesti acest articol https://psihosensus.eu/depresia-simptome-tratament-psihoterapie/ , in special ultima parte unde vei gasi informatii despre tratamentul depresiei. Ai incredere ca depresia se vindeca.

     Astept raspunsul tau, daca esti de acord sa iti fac o recomandare in Iasi, apoi iti voi trimite datele prin mailul pe care mi l-ai lasat.

     Seara buna,
     Psih. Valentina Dragomir

   1. Avatar

    Aveti dreptate. Stateam asa cu depresia fara sa fac nimic. Nu ma simt bine. Depresia se trateaza lta psiholog sau psigiatru?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top