Reflectie La Final De An

Vine timpul pentru o nouă balanță la final de an. Finalurile de an sunt un timp pentru reflecție. Sunt prilejuri să evaluăm rezultatele noastre, să ne uităm în urmă și să vedem unde am fost și unde suntem acum. Sunt de asemenea prilejuri să încheiem anumite treburi ca să trecem în noul an mai liberi și plini de speranță.

Astfel vă propun un exercițiu de reflecție, dezvoltare personală, în funcție de caz, chiar terapeutic.

Iată în ce constă acest exercițiu de reflecție la final de an

Exercițiul constă în a reflecta la ce dorești să lași în urmă la final de an și a scrie o scrisoare adresată acelui lucru.

În această scrisoare poți alege un lucru pe care să îl lași în urmă sau pe care dorești să îl schimbi.

Pot fi de exemplu părți din trecutul tău (fie sau nu din anul curent) pe care dorești să le lași și să nu le mai porți cu tine: gânduri negative, comportamente indezirabile, promisiuni pe care nu le-ai putut ține, un obiect pierdut, vinovăție, rușine, angajamente pe care nu le mai dorești, iar această listă este deschisă infinit, în funcție de experiențele fiecăruia.

Această scrisoare nu trebuie neapărat să fie adresată unor persoane. Poate doar unor persoane care nu mai sunt printre noi și de care simțim că ne putem lua rămas bun cu liniște în suflet. Pot fi unele lucruri sau evenimente pe care le dorim încheiate sau de care dorim să ne eliberăm sufletește.

Poate fi adresată chiar unor lucruri de care ne despărțim. Pot fi și lucruri negative care ne-au ținut în loc pe perioada acestui an.

Ține minte

Este important să ne gândim la lucrurile care ne-au împovărat și de care vrem să ne eliberăm. Astfel vom face curățenie emoțională în sufletele noastre și vom face loc noului. Este timpul să ne eliberăm și să ne croim un nou început și o viață mai bună.

Poți face acest exercițiu singur/ă acasă, sau poți să îmi scrii scrisoarea ta pe mail valentina @ psihosensus.eu. Cu acordul tău o voi publica pe site și voi respecta în confidențialitatea datelor personale. Pentru mai multe detalii despre confidențialitate, vizitează pagina destinată.

o cutie de scrisori plina

Două exemple de scrisori

Scrisoarea 1

La revedere timiditate!

Scrisoarea mea va fi mai scurta pentru ca sunt decisa ca vreau sa scap de timiditate.
La cei 43 de ani ai mei, mai greu sa vezi o femeie timida, dar ce sa vezi, existam si noi… De mica am fost asa si nu am putut sa ma schimb, timiditatea mea avand un drum al ei independent de mine. Am fost crescuta ca fata simpla de la tara, si de cativa ani incoace am avut regrete din cauza timiditatii care si-a pus amprenta asupra personalitatii mele… Oportunitati de relatii si munca pierdute, lacrimi, rusine… Daca nu pot singura sa scap de timiditate, poate va fi prima data in viata mea cand voi cere ajutor specializat. Adio timiditate, o spune o femeie trecuta prin viata.

 


Scrisoarea 2

Pe 2016 imi iau la revedere de la fumat, fumator fiind timp de 15 ani. Acum la 29 zic adio fumat, dar ma gandesc ca voi duce lipsa tigarilor pe care le fumam, dupa cum le duceam lipsa o ora – doua intre pauzele de la munca si nu numai.

Daca stau sa ma gandesc de ce imi iau la revedere de la fumat, imi amintesc o secventa pe care am trait-o acum de Craciun, cand sotia mea (fumatoare si ea) mi-a zis ca fumez ca un nebun. Inainte de petrecere, dupa petrecere, cand conduc, la micul dejun, dupa cina, la cafea, inainte sa dorm si chiar imediat ce m-am trezit etc. Am dat fumatului si ultimii banuti din portofel atunci cand ii aveam.

Chiar daca nu am avut probleme cu plamanii sau sa mi se faca rau de la fumat, dureri de cap etc cum am auzit la altii, eu unul vreau sa le las acum de buna voie ca sa nu ajung sa fie nevoie. La mine in familie am avut cativa membri care au murit de cancer la plamani din cauza fumatului acesta fiind un motiv in plus pentru mine sa ma las. Drept dovada am aruncat chiar in ziua de anul nou tot ce insemna tigari: pachet, foc, scrumiere. Am renuntat la fumat. Asta le doresc si altor fumatori.

 

Este rândul tău acum să reflectezi.

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top