10 Intrebari Pentru Reflectie La Final De An

Cel mai bun moment pentru a reflecta la cum a fost anul este acum în perioada aceasta de final de an și început de an nou.

Cu toată nebunia de sărbători, voie bună sau stres, cadouri, petreceri, reuniuni de familie, este foarte ușor să intrăm în noul an fără să trecem în revistă anul care tocmai se termină.

Înainte să ne stabilim rezoluțiile pentru noul an, te invit să vedem mai întâi ce s-a petrecut anul acesta pentru tine. Să ne oprim puțin și să ne dăm 30-45 de minute de introspecție.

Dacă ne dăm timp să reflectăm asupra persoanei noastre, atunci investim în noi, în autocunoaștere și dezvoltare personală. Este una dintre cele mai bune alegeri pe care le putem face pentru noi.

Am scris mai jos câteva întrebări pentru reflecție care să te ajute să evidențiezi cele mai bune momente ale anului. Aceste întrebări te vor ajuta să te înțelegi mai bine, să vezi mai clar ce iei cu tine din acest an și să te pregătești cu resurse pentru anul care vine.

Iată întrebările pentru reflecție la final de an

  • Care au fost obiectivele tale pentru anul acesta? Care au fost împlinite și care nu? Ce s-a întâmplat cu cele care nu au fost atinse? Cum poți să faci mai bine pentru anul care vine?
  • Care au fost cele mai mari succese ale tale anul acesta? Cum te simți cu aceste succese?
  • Care au fost momentele când ai ieșit din zona ta de confort? Ce ai învățat din acele experiențe? Cum te-ai simțit înainte de a ieși din zona de confort, în timp și după ce ai avut acele experiențe?
  • Care au fost cele mai dificile provocări ale anului? Cum le-ai depășit? Ce ai câștigat ca rezultat?
  • Cum te-ai schimbat sau dezvoltat ca persoană? Consideri că ai câștigat noi abilități sau le-ai dezvoltat pe unele deja prezente? Care?
  • Ai mentori sau persoane pe care le admiri? Cine sunt persoanele care te-au ghidat sau influențat anul acesta? Cum ți-au influențat viața, starea, alegerile, comportamentul, gândirea?
  • Consideri că ai lăsat în urmă aspecte care te țineau în loc anul precedent și nu au mai fost prezente anul acesta?
  • Care sunt momentele favorite din acest an? Ce le face favoritele tale? Poți face chiar un top 3 (5 sau 10 sau cât dorești) al momentelor preferate.
  • Care sunt lucrurile din acest an pentru care simți recunoștință?
  • Ce iei cu tine din anul care tocmai se încheie? Care sunt resursele tale care te vor ajuta în noul an?

Acestea sunt întrebările. Sper că acum ai o viziune mai amplă asupra anului tău și că te simți mai pregătit/ă să intri în noul an.

Dacă dorești să continui și dacă nu ai făcut-o deja, te invit să citești articolul pentru stabilirea rezoluțiilor pentru noul an.

Fă din noul an cel mai bun an al tău!

Dacă ai nevoie să lucrezi cu un psihoterapeut sunt aici pentru tine. Primește azi sprijinul de care ai nevoie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − seventeen =

Scroll to Top