Mergeti la terapie de cuplu dupa infidelitate, va poate ajuta sa va recuperati relatia

Probleme comune în cuplu și soluționarea lor

Scris de Valentina Dragomir, psihoterapeut | Cum scriem articolele

Relațiile de cuplu sunt complexe și, inevitabil supuse dificultăților. În experiența mea din cabinetul de psihoterapie am întâlnit probleme comune în cuplurile cu care am lucrat și care, dacă sunt abordate în corespunzător, pot fi depășite pentru a menține o relație sănătoasă. Pentru a face față provocărilor comune care apar în relație, unele cupluri aleg să lucreze cu un psiholog de cuplu. Prin terapia de cuplu, partenerii pot învăța strategii pentru a-și îmbunătăți relația, de la comunicare la gestionarea conflictelor.

Astfel, în cadrul ședințelor de psihoterapie pentru cuplu, partenerii au un spațiu sigur să exploreze problemele și să dezvolte abilități care contribuie la o relație de cuplu împlinitoare.

Care sunt problemele comune în cuplu?

Problemele legate de comunicare se numără printre cele mai frecvente provocări cu care se confruntă cuplurile. Este deosebit de util ca partenerii să învețe să își exprime gândurile și emoțiile constructiv, creând între ei acest spațiu sigur unde pot comunica și găsi soluțiile la problemele lor. În experiența mea din cabinet foarte puține cupluri știu cum să comunice eficient sau asertiv, și și mai puține de atât o aplică de fapt. Acest lucru este problematic pentru că nu avem cum în alt fel să depășim problemele din cuplu, decât prin a vorbi despre ele.

Conflictele legate de bani, diferențele dinamicii sexuale, precum și impactul în cuplu al stresului din viața de zi cu zi sunt alte exemple de probleme ce pot apărea în cuplu. De asemenea, cu multe cupluri am prelucrat probleme precum neglijarea și abuzul emoțional, în mod special, manipularea. Alte probleme comune vin și din rolurile noi la care partenerii de cuplu se adaptează mai greu, precum cele de proaspeți părinți. O altă mare problemă care poate distruge încrederea în partener este dată de infidelitate, aceasta din urmă poate genera o dorință exponențial mai mare de control și dominare a partenerului infidel.

Ca o mică paranteză aici pentru că este vorba despre relația de cuplu, am creat un jurnal cu exerciții pentru relația ta de cuplu pe care te invit să îl descarci gratuit completând formularul de mai jos 👇 

Hai să le luăm pe rând.

Probleme de comunicare în cuplu

Comunicarea eficientă este coloana vertebrală a oricărei relații de cuplu sănătoase. Însă, adeseori, partenerii se confruntă cu diferite bariere care pot duce la conflicte.

De ce apar problemele în comunicarea din cuplu?

Problemele de comunicare apar adesea atunci când respectul și ascultarea activă sunt absente în dinamica cuplului. Dacă un partener este focalizat mai mult pe a răspunde decât pe a asculta, neînțelegerile se pot amplifica.

Obstacole în comunicare

Obstacolele comune în comunicarea dintre parteneri includ lipsa de ascultare activă, lipsa de respect, interpretarea greșită a mesajelor, lipsa de timp și spațiu pentru discuții deschise și sincere, și tendința de a evita conflictele sau discuțiile despre probleme. Aceste obstacole pot eroda profund încrederea și intimitatea în relație.

De exemplu, dacă un partener nu ascultă cu adevărat, celălalt se poate simți ignorat, ceea ce poate fi dezamăgitor. În plus, evitarea discuțiilor sau a soluțiilor la anumite probleme, poate duce la acumularea de tensiuni și la manifestări emoționale necontrolate precum țipatul, reproșurile, sau un comportament răutăcios, agresiv.

Alte obstacole în comunicare includ, dar nu se limitează la:

  • Prezumții și presupuneri eronate
  • Tendința de a controla conversația
  • Dificultatea de a exprima emoții și gânduri
  • Minciuna, reproșurile, insultele
  • Utilizarea criticii în locul feedback-ului constructiv
  • Dorința de a manipula conversația și a-l pune pe partener într-o lumină proastă

Cum să comunicați eficient în cuplu

Comunicarea susține sănătatea și fericirea unei relații de cuplu. Ea poate preveni neînțelegerile și poate rezolva conflictele înainte să devină probleme de nedepășit.

Câteva strategii care vă pot ajuta să îmbunătățiți comunicarea în relația de cuplu includ ascultarea activă, exprimarea clară a nevoilor și sentimentelor, evitarea criticii și manipulării, precum și utilizarea feedback-ului constructiv.

Pentru a comunica mai bine, fiecare partener trebuie să reconsidere cum procedează cu următoarele aspecte ale comunicării:

Ascultarea activă – demonstrați că vă pasă de ceea ce spune celălalt?
Claritatea mesajului – vă exprimați gândurile și sentimentele clar?
Respectul – vă acordați respectul cuvenit?
Controlul emoțiilor – vă gestionați propriile reacții emoționale înainte ca ele să se transfere în comportament?

Dacă răspunsunsurile tale arată către arii de îmbunătățit, atunci ai cel puțin o direcție în care să mergi ca să poți comunica mai bine cu partenerul tău.

Curs online de comunicare asertivă

Îți prezint o resursă valoroasă care vă poate ajuta în demerul vostru pentru o comunicare mai eficientă: un curs online de comunicare asertivă. Cuplurile care doresc să-și îmbunătățească stilul de comunicare pot găsi strategii și tehnici utile pentru a depăși obiceiurile negative în comunicare.

Cursul nostru de comunicare asertivă vă oferă instrumentele necesare să învățați cum să vă exprimați gândurile, sentimentele și nevoile direct și eficient, și fără să declanșeze în partener defensivă sau retragere. Acest curs este special construit să vă ajute să înțelegeți mai bine cum funcționează comunicarea, cum să ascultați activ și cum să răspundeți mai degrabă decât să reacționați la ceea ce auziți de la partener.

Comunică eficient, comunică asertiv, înscrie-te la cursul online
Cursul online de comunicare asertivă pe PsihoSensus Academy te ajută să înveți să comunici eficient cu partenerul de cuplu (soț/soție)

Beneficiile înscrierii la acest curs includ:

  • Îmbunătățirea abilităților de comunicare
  • Creșterea încrederii în sine
  • Dezvoltarea abilităților de gestionare a conflictelor
  • Îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți
  • Creșterea satisfacției în viața personală și profesională

Cursul se desfășoară exclusiv online și îl poți parcurge în ritmul tău. La înscriere primești acces la toată librăria de cursuri din platforma noastră de dezvoltare personală, PsihoSensus Academy.

Conflictele recurente pe aceleasi teme

Conflictele repetitive pot fi o provocare foarte mare pentru cupluri, dar modul în care sunt abordate și rezolvate este ceea ce vă poate propia sau despărți.

Este important să urmăriți cauzele certurilor care se repetă și să învățați cum să preveniți discuțiile să devină conflicte.

Identificați cauzele certurilor recurente

Certurile cu teme recurente apar frecvent din comportamente repetate care duc la dezacorduri între parteneri. Ele pot fi rezultatul unor diferențe între valorile personale sau așteptări, al unor nevoi emoționale nesatisfăcute, sau al unor probleme personale sau de cuplu care nu au fost încă rezolvate.

De exemplu, un conflict recurent poate fi legat de nevoia de afecțiune care este nesatisfăcută a unuia dintre parteneri. Aceasta revine adesea dacă partenerii nu ajung la un consens privind oferirea și primirea afecțiunii.

Învățați strategii de rezolvare a conflictelor

Pentru a gestiona eficient aceste dispute, cuplurile pot apela la psihoterapie de cuplu pentru a învăța strategii de comunicare și rezolvare a conflictelor.

Este de foarte mare ajutor ca ambii parteneru să păstreze calmul și respectul reciproc în timpul discuțiilor, focalizându-se fiecare pe ascultarea activă și exprimarea punctului de vedere în mod asertiv, constructiv și neapărat respectuos. Pentru a face acest lucru, gestionarea emoțiilor. Cu cât ne gestionăm mai bine emoțiile, cu atât putem răspunde mai adecvat problemelor aduse în discuție.

Învățați să preveniți escaladarea conflictelor

Prevenirea escaladării conflictelor presupune stabilirea unor reguli clare pe care să le urmați în timpul discuțiilor, cum ar fi evitarea insultelor sau a reproșurilor care nu doar că pot agrava situația, dar rănesc profund.

Problemele financiare și impactul lor în cuplu

Discuțiile despre bani pot fi dificile. Cu toate acestea ele sunt inevitabile într-un cuplu care are planuri comune și de viitor, și care de asemenea au un buget comun.

Problemele financiare care apar pot crea tensiuni și pot duce la apariția altor dificultăți care încet pot degrada baza stabilității dintr-o relație.

Cauzele problemelor financiare în cuplu

O serie de factori pot sta la baza apariției problemelor financiare dintr-un cuplu, de la cheltuieli excesive la lipsa unui plan comun pentru stabilirea obiectivelor financiare. Divergențele privind prioritățile de cheltuială și economisire pot duce la probleme financiare.

De asemenea, printre cauzele care produc conflicte legate de bani, sunt dependențele sau hobby-urile costisitoare ale unuia dintre parteneri. Acestea pot afecta bugetul comun și chiar încrederea dintre parteneri.

Efectele stresului din cauza banilor

Stresul financiar poate pune destul de multă presiune psihică pe ambii parteneri. Conflictul generat de problemele financiare poate reduce nivelul de suport emoțional pe care partenerii și-l oferă reciproc, ceea ce erodează încrederrea și intimitatea.

  • Problemele financiare pot duce la apariția unor tensiuni și conflicte constante în relația de cuplu.
  • Stresul financiar poate reduce nivelul de suport emoțional pe care partenerii și-l oferă reciproc, erodând încrederea și intimitatea.
  • Datorită stresului și preocupării constante legate de bani, partenerii pot ajunge să petreacă mai puțin timp de calitate împreună.
  • Stresul în general poate duce la apariția unor probleme de sănătate, precum anxietate, depresie sau probleme de somn, chiar sistem imunitar scazut care ne poate predispune la anumite boli și infecții.
  • Dacă unul dintre parteneri este responsabil pentru problemele financiare, acest lucru poate eroda încrederea în relație.
  • În situații financiare dificile, partenerii pot ajunge să își neglijeze propriile nevoi sau nevoile cuplului, pentru a face față problemelor financiare.
  • Dacă unul dintre parteneri ia decizii financiare fără a-l consulta pe celălalt, acest lucru poate afecta negativ cuplul.

Încrederea în partener și infidelitatea

Relațiile de lungă durată se bazează pe încredere și pe o legătură armonioasă între parteneri. Totuși, atunci când apare infidelitatea, aceasta afectează fundamental acest pilon, și relația de cuplu este grav afectată.

Încrederea este complet distrusă și dacă relația rezistă acestei încercări, recuperarea încrederii este adesea un drum lung și anevoios.

Motive care degradează încrederea în partener

  • Lipsa transparenței în comunicare
  • Comportamentul evaziv sau secretos
  • Inconsistențe în relatarea evenimentelor sau activităților
  • Atitudinea defensivă ori acuzatoare

Aceste comportamente pot fi indicatori ai problemelor de încredere ce pot preceda sau rezulta din infidelitate.

Efectele infidelității în cuplu

Infidelitatea poate lăsa în urmă sentimente puternice de trădare și neîncredere. Poate avea un impact devastator asupra unei relații de cuplu, afectând încrederea, respectul și intimitatea. Pentru persoana înșelată, infidelitatea poate provoca durere profundă, confuzie, furie și multe alte sentimente din cauza trădării. Multe dintre persoane pot experimenta simptome similare stresului posttraumatic după ce a descoperit trădarea partenerului.

Încrederea este grav afectată și poate dura mult timp și necesita mult sprijin pentru a fi reconstruită. Pentru cel care a comis infidelitatea, sentimentele pot varia de la vinovăție și regret la apărare și negare.

Această situație de infidelitate poate duce la conflicte în cuplu, și poate necesita ajutorul unui profesionist pentru a naviga prin emoțiile complexe și pentru a începe procesul de reconstrucție a relației.

Reconstruirea încrederii, un proces îndelung și sinuos, dar nu imposibil

Reconstruirea încrederii după infidelitate într-o relație de cuplu este un proces foarte greu. Multe cupluri nu rezistă la o astfelde greutate care le apasă relația. În experiența mea primul pas este recunoașterea și acceptarea greșelii de către partenerul infidel.

Acesta trebuie să fie dispus să își asume responsabilitatea pentru acțiunile sale și să își dorească să rămnă în relație. De aici în colo, comunicarea și angajamentul joacă un rol important în cum va evolua relația.

Discuțiile despre motivele care au condus la infidelitate și sentimentele asociate pot ajuta la înțelegerea situației și la găsirea unor soluții pentru a evita repetarea acestei situații. O disucție de acest fel are un impact deosebit și ar putea necesita sprijin în terapie de cuplu.

Un alt aspect important care ajută la reconstruirea încrederii în partenerul infidel este stabilirea unor acțiuni concrete pentru recuperarea încrederii. Acestea pot include, de exemplu, petrecerea mai mult timp împreună, realizarea unor activități comune sau stabilirea unor reguli clare privind fidelitatea. În acest proces, poate fi de mare ajutor să mergeți la terapie de cuplu.

În terapie puteți avea un cadru de sprijin și sunteți ghidați prin procesul de vindecare. Cu toate acestea, este important de reținut că redobândirea încrederii este un proces în sine și că este necesar angajamentul ambilor parteneri.

Prea mult timp petrecut împreună sau separat

Echilibrul dintre timpul petrecut împreună și cel petrecut separat poate fi un aspect care ajută să mențineți armonia în cuplu. De aceea este bine să încercați să găsiți un echilibru de ambele părți în ceea ce privește aceste aspecte.

Atașamentul anxios

Persoanele cu un atașament anxios tind să caute apropiere și confirmare constantă, ceea ce le poate face să își dorească să petreacă excesiv de mult timp alături de partener. Aceasta poate duce la epuizarea ambilor parteneri și la o rutină care poate deveni sufocantă, redusă la eforturi constante de a mulțumi și de a menține atenția celuilalt.

Atașamentul evitant

Pe de altă parte, atașamentul evitant caracterizează acele persoane care prioritizază independența, evitând astfel petrecerea timpului prea îndelungat cu partenerul. Acest comportament poate crea distanță și poate sugera un deficit de timp de calitate împreună. Iar ca și consecință, poate conduce la sentimente de neglijare sau respingere din partea celuilalt.

Timpul de calitate petrecut împreună

Timpul de calitate petrecut împreună este fundamentul unei relații împlinite. Nu doar cantitatea, ci și calitatea momentelor împărtășite contează. Multe cupluri stabilesc o rutină care include activități care le fac plăcere.
Astfel, timpul precum și efortul conștient de a fi prezent complet, pot consolida legătura emoțională dintre parteneri.

Dinamica Puterii și Controlului în Relație

O altă problemă comună este că relațiile de cuplu se pot confrunta adesea cu lupte pentru putere, un fenomen care, dacă nu este abordat, poate crea un climat tensionat și plin de anxietate pentru parteneri.

Din punctul meu de vedere, ambii parteneri trebuie să lucreze împreună ca să stabilească un echilibru sănătos între puterea pe care o folosesc în relație asupra celuilalt. Acest aspect trebuie să se reflecte în acțiuni și comunicare care au la bază respect reciproc și egalitate.

O fațetă a puterii în cuplu este redată de control, care poate lua multe forme: de la decizii financiare până la alegeri sociale, și poate afecta profund stima de sine a celuilalt.

Luptele pentru putere apar atunci când unul dintre parteneri simte necesitatea să îl domine pe celălalt, sau să impună decizii, fără să căute neapărat comunicarea sau lucrul în echipă.

O analiză a dinamicii puterii în cuplu ar trebui să includă:

  • Recunoașteți momentelor când controlul este exercitat inutil sau dăunător.
  • Identificați insecuritățile sau temerile ca posibile motive pentru nevoia de control asupra celuilalt partener.
  • Creați unu spațiu în care fiecare partener să se simtă valorizat și respectat.

Pentru a depăși aceste provocări legate de dominare sau putere, puteți adopta următoarele strategii. Comunicați despre ceea ce simțiți, nevoi și dorințe, încurajați autonomia partenerului pentru a vă refamiliariza cu libertatea fiecăruia, și nu în ultimul rând, stabiliți unele compromisuri care vă favorizează interesele amândurora.

Astfel puteți construi o relație bazată pe încredere și mai puțină dorință de control, și vă puteți bucura mai mult unul de fiecare și de dragostea voastră în relație.

Impactul rolurilor noi asupra relației de cuplu

Introducerea copiilor în ecuația unei relații de cuplu poate duce la transformări profunde, impunând necesitatea adaptării la noi dinamicii relaționale.

Partenerii se văd în roluri noi care pot aduce în calcul așteptări noi, iar acestea pot pune presiune pe fiecare dintre ei.

Niciun părinte nu este perfect. Vor fi situații tensionate în cuplu din cauza acestor schimbări colosale în viața de cuplu, dar răbdarea și munca în echipă împreună cu partenerul poate fi o bună plasă de siguranță în aceste momente.

Adaptarea la rolurile noi de părinți

Adaptarea la rolurile noi de părinți poate fi o sursă considerabilă de stres pentru ambii parteneri. Proaspeții părinți se confruntă cu noi responsabilități, care implică nu numai îngrijirea fizică a copilului, dar și susținerea emoțională și socială a acestuia.

Multe cupluri reușesc să depășească momentele dificile și acordă atenție următoarelor aspecte:

  • Acomodarea cu somnul întrerupt și cu solicitările constante ale nou-născutului
  • Redistribuirea sarcinilor casnice și parentale
  • Menținerea echilibrului dintre viața de familie și carieră

Aceste schimbări pot duce la scăderea timpului de calitate petrecut împreună ca parteneri, ceea ce poate afecta legătura emoțională. Unele cupluri pot alege să participe la terapie de cuplu pentru a naviga prin această perioadă de tranziție și pentru a menține o relație sănătoasă.

Suportul extern, fie că este vorba de familie, prieteni sau consiliere profesională, este mereu o cârjă de bază care îi ajută pe părinți să gestioneze eficient stresul asociat cu rolurile noi.

Violența și Abuzul în Relații

Violența și abuzul sunt probleme grave în cadrul relațiilor de oice natură. Aceste probleme sunt distrugătoare atât pentru bunăstarea emoțională și fizică a persoanelor implicate, cât și a relației de cuplu.

Cu cât ne educăm mai mult să recunoaștem din timp semnele de abuz în relația de cuplu, cu atât avem mai multe șanse să părăsim relația la timp, sau să îl corectăm.

Hai să vedem despre ce tip de abuz vorbim în relația de cuplu.

Tipuri de abuz

Abuzul în relații poate lua mai multe forme:

  • Abuz fizic: include orice formă de violență, de la împingerea până la atacuri grave.
  • Abuz emoțional: se manifestă prin comportamente care diminuează încrederea în sine a victimei, precum insultele sau manipularea.
  • Abuz sexual: orice activitate sexuală impusă fără consimțământ.
  • Abuz psihologic: implică amenințări, intimidări sau alte tactici menite să controleze victima.
  • Abuz financiar: controlul resurselor financiare ale victimei în scopul limitării independenței acesteia.

Recunoașterea semnelor de abuz

Recunoașterea semnelor de abuz într-o relație de cuplu este deosebit de importantă pentru a putea lua măsuri de protecție. Semnele de abuz pot include: comportament controlator, insulte, critici și umilințe, manipulare emoțională, izolare socială impusă de partener, amenințări sau violență fizică.

De asemenea, dacă te simți constant anxios, speriat sau îți este teamă de reacțiile partenerului, acestea pot fi semne pe care le simți ca și consecințe ale unui abuz.

Este important să știi că nimeni nu merită să fie tratat astfel, și că există ajutor pentru victimele abuzului de orice tip într-o relație de cuplu.

Semnele de abuz pot varia, dar adesea includ:

  • Comportament necontrolat al agresorului: atacuri de furie nejustificate sau acuzații constante, atacuri violente împotriva partenerului
  • Retragere socială a victimei: refuzul de a participa la activități sociale sau izolarea de prieteni și familie.
  • Schimbări comportamentale sau de dispoziție: victima poate prezenta semne de anxietate, depresie sau înclinare spre consumul de substanțe.

Demersuri și suport pentru victime

Dacă te confrunți cu abuz în relația de cuplu, vreau să știi că nu ești singur și nu trebuie să înduri această situație în tăcere. Este important să îți amintești că nu ești vinovat pentru comportamentul abuziv al partenerului tău și că merită să fii tratat cu respect și iubire.

Nu ezita să cauți ajutor și sprijin. Există numeroase organizații care oferă servicii de consiliere și asistență pentru victimele abuzului. Îți poți împărtăși experiența cu cineva de încredere – un prieten, un membru al familiei sau un profesionist. Îți amintești că există întotdeauna o cale de ieșire din abuz.

Pentru a face față abuzului în relații, ăută ajutor psihologic. Un psihoterapeut îți poate oferi suport și strategii de gestionare a traumei suferite. De asemenea, poți solicita sprijinul organizațiilor dedicate. Există organizații care oferă suport și adăpost pentru victimele abuzului (Fundația Vodafone Romania, UNICEF Romania, Asociația Necuvinte). Fii pregătit(ă) întotdeauna și crearea unui plan de siguranță. Important pentru momentele în care victima decide să părăsească relația abuzivă.

Revigorarea Relației

Revigorarea relației presupune efort susținut și angajament pentru a naviga prin problemele comune ale cuplului vostru. Revigorarea relației poate fi diferită pentru cupluri diferite, de aceea este bine să evaluați care sunt nevoile voastre.

În experiența mea, am observat că adesea respectul, pasiunea și împăcarea după conflicte sunt câteva aspecte care merită atenția noastră atunci când lucrăm la îmbunătățirea relației de cuplu.

Respectul

Respectul este temelia oricărei relații de durată. Punct.

Comunicarea eficientă se învârte în jurul acestui principiu fundamental, asigurându-ne că ne simțim văzuți și auziți. Partenerii trebuie să se trateze reciproc cu considerație și empatie. Astfel lucrează la bazele pentru un climat de siguranță în cuplu.

Revigorarea pasiunii

Găsiți ce vă face să vă reactivați pasiunea în cuplu. Reluați activități care au adus entuziasm la începutul relației, și poate veți redescoperi intimitatea dintre voi.

De asemenea, fiți deschiși la noi experiențe împreună, fie ele călătorii, hobby-uri sau proiecte de cuplu, pentru că acestea vor menține caldă legătura dintre voi.

Cum vă împăcați după conflict

Confruntarea cu conflictele necesită un compromis echilibrat și odată făcută cu succes, consolidează încrederea și înțelegerea în cuplu.

Pentru a face acest lucruechilibrat între voi, învățați tehnici de gestionare a conflictelor, sau de prevenire a tensiunilor din cuplu.

Alocați timp pentru a discuta problemele apărute, atunci când apar și emoțiile sunt la intensitate scăzută. Exprimați-vă gândurile într-un mod calm și controlat, ascultați-vă reciproc și fiți deschiși să găsiți soluțiile la problemele întâmpinate.

Astfel, fiecare cu nevoile împlinite, sau cu înțelegerea unui compromis, vă va fi mult mai ușor să vă împăcați după un conflict.

Psihoterapia de cuplu

Psihoterapia de cuplu este un instrument valoros pentru partenerii care se confruntă cu dificultăți în relația lor. Această abordare profesională implică lucru cu un psihoterapeut specializat pentru a îmbunătăți comunicarea și pentru a rezolva conflictele.

Alege psihoterapeutul potrivit pentru terapia de cuplu dupa infidelitate

Când să căutăm ajutorul unui psihoterapeut

Cuplurile ar trebui să considere psihoterapia de cuplu atunci când experimentează probleme persistente în comunicare, când apar conflicte frecvente sau când se simt distanțați afectiv unul de celălalt.

De asemenea, adesea le recomand tuturor să solicite ajutor atunci când apar schimbări majore în dinamica relației, cum ar fi nașterea unui copil sau pierderea unui loc de muncă.

Beneficiile terapiei de cuplu

Terapia de cuplu oferă numeroase beneficii:

  • Îmbunătățirea comunicării între parteneri.
  • Rezolvarea neînțelegerilor și a rănilor emoționale.
  • Creșterea înțelegării reciproce și a respectului.
  • Dezvoltarea unor strategii constructive de gestionare a conflictelor.

Lucrează cu mine – Psihoterapeut de cuplu

Sunt psihoterapeut cu specializare în terapie de cuplu și lucrez îndeaproape cu ambii parteneri pentru a naviga provocările specifice relației lor.

Împreună creăm un mediu neutru în care fiecare partener poate vorbi deschis, fără teama de judecată, ajutându-vă astfel să construiți o relație de cuplu mai sănătoasă și mai împlinită.

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top