Exercitii pentru anxietate - Preia controlul asupra anxietatii

Exercitii Pentru Anxietate – Fii În Control!

Scris de Valentina Dragomir, psihoterapeut | Cum scriem articolele

Persoanele care suferă de anxietate pot fi copleșite de prezența acesteia în viața lor. Negestionată corespunzător atunci când apare poate avea un impact negativ asupra funcționării cotidiene a persoanei afectate. Anxietatea poate apărea pe nepregătite oriunde și în orice context o persoană se poate afla: la serviciu, la școală, la o ieșire cu prietenii, în mijlocul unei conversații, etc..

Vestea bună este că aplicând frecvent câteva exercitii pentru anxietate, îi putem veni de hac și putem să recăpătăm controlul asupra ei.

Fă-ți testul online pentru anxietate.

Anxietatea apare mai ales când ne gândim la ce urmează să se întâmple în viitor sau ce avem de făcut, așteptările cui le avem de îndeplinit, sau alte lucruri îngrijorătoare. Aceasta poate determina reacții comportamentale și fiziologice pe care uneori nu le putem controla. De exemplu tremuratul mâinilor sau picioarelor, înroșirea feței, vorbirea rapidă, și alte reacții asemănătoare.

De multe ori, persoanele care suferă de anxietate sau de o tulburare anxioasă își doresc să ascundă aceste reacții și să treacă neobservați. Adesea se simt stânjeniți dacă cineva le observă aceste manifestări ale corpului la urma urmei naturale în momentele de anxietate.

Mai jos avem trei exercitii pentru anxietate care să te ajute să gestionezi starea de anxietate în orice loc în care te afli. Iată care sunt trei exercitii pentru a-ți calma anxietatea care sunt simple și ușor de făcut.

Exercițiu pentru anxietate ”lista persoanelor pe care te poți baza„

Fă o lista cu 5 persoane pe care le poți suna când simți că ai anxietate. Fii sigur că acestea sunt persoanele pe care le poți suna și care sunt dispuse să te asculte și să înțeleagă prin ce treci, cum te simți.

Vorbind și ascultând vocea persoanei pe care o suni te va ajuta să diminuezi intensitatea anxietății. Este important să știi că cineva este acolo să te asculte. Nu își va da nimeni seama că tu ai anxietate, ci poate doar ca vorbești la telefon.

Exercițiu de respirație pentru anxietate

Tehnicile de relaxare sau de respirație sunt metode foarte eficiente de a calma anxietatea, și sunt în general învățate în psihoterapia anxietății. Acest lucru se întâmplă pentru ca ajută sistemul de alarmă al creierului să se calmeze și implicit reacțiile corporale ale anxietății se reduc.

Tehnicile de respirație pot fi utilizate la serviciu sau la un curs, sau oriunde te afli.

Poți respira șezând, în picioare sau mergând. Poți să iți concentrezi atenția pe locul în corp unde simți ca se localizează anxietatea și să inspiri profund ghidând aerul (imaginar) în zona aceea a corpului, după care să expiri la fel de profund.

Repetă acest exercitiu de respirație câteva minute fără să te forțezi. Durează doar câteva minute (cel puțin 2) ca să te calmezi făcând exercițiul acesta.

Exercițiu pentru anxietate mindfulness ancorează-te în momentul prezent

Ultima metodă din această listă este să te concentrezi pe momentul prezent.

Când anxietatea dă buzna peste tine, este de obicei din cauză că te gândești la ceva ce s-ar putea întâmpla în viitor. Ce poți face în această situație este să îți observi gândurile fără a le judeca și să îți menții atenția concentrată pe ceea ce se petrece acum.

Această metodă te va ajuta să nu ai timp să te îngrijorezi și astfel anxietatea poate scădea în intensitate. Creierul nu poate concentra pe mai multe lucruri în același timp și acesta pare să fie motivul pentru care anxietatea scade.

Aceste metode sunt eficiente pe termen scurt și nu garantează că te vei vindeca de anxietate practicându-le, dar te pot ajuta să reduci anxietatea, stresul resimțit în momentul respectiv.

În concluzie

Unele exercitii pentru anxietate pot fi eficiente pentru tine, altele nu. Unele persoane reușesc să își gestioneze eficient anxietatea acasă. Alte persoane au nevoie de sprijin specializat și de psihoterapie pentru a reuși să își țină sub control anxietatea. Însă trebuie să știm că pentru tratarea eficientă a anxietății pe termen lung este nevoie de psihoterapie.

Psihoterapia integrativă este deosebit de eficientă pentru a trata cauzele care determină instalarea anxietății. Atunci când este nevoie, psihoterapia poate fi combinată cu tratamentul medicamentos, iar ele împreuna dau cele mai bune rezultate în timp cât mai redus.

Citește mai multe despre anxietate, panică și cum se tratează. Poți face un test online pentru anxietate.


Resurse:

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top