Confidentialitatea In Psihoterapie

Scris de Valentina Dragomir, psihoterapeut | Cum scriem articolele

Ce este confidentialitatea în psihoterapie?

Confidentialitatea este de o importanță capitală în exercitarea profesiei de psihoterapeut. Ea permite desfășurarea cu încredere a ședințelor de psihoterapie. Întregul proces de psihoterapie integrativa se bazează necondiționat pe acest principiu.

Un psihoterapeut nu poate încălca confidentialitatea, acest fapt fiind interzis. Există excepții ca de exemplu prevenirea unui pericol iminent pentru pacient sau pentru ceilalți, sau prevenirea săvârșirii unei fapte penale. Este bine ca aceste limite să fie știute de către clienți.

Iată un extras din codul etic și deontologic al profesiei de psihoterapeut cu privire la protejarea confidențialității:

Limitele confidențialității

Dezvăluirea de informații

Art. VI.4. Psihologii pot împărtăși informațiile confidențiale cu alții numai cu consimțământul celor vizați ori de o așa manieră încât cei vizați să nu poată fi identificați, excepție făcând situațiile justificate de lege sau în circumstanțe de iminentă sau posibilă vătămare fizică sau crimă.

Ce înseamnă confidentialitatea pe PsihoSensus.eu?

Toate datele colectate prin site-ul PsihoSensus, inclusiv: date personale – nume, prenume, e-mail, date colectate prin teste psihologice și chestionare sunt protejate de confidențialitate. Toate aceste date sunt păstrate și nu sunt împărtășite cu terți.

Pentru mai multe detalii te rog să accesezi Politica noastră de confidențialitate.

Legea 213 din 2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practică.

Codul Deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică.

Dacă ai întrebări folosește formularul de contact sau trimite-mi email la [email protected]


Referințe:
Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România
COD DEONTOLOGIC al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, EMITENT COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA, Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 143 din 22 februarie 2019
Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România din 14.07.2005

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top