Descarcă de aici jurnalul gratuit cu exerciții pentru iubirea de sine

Iubirea De Sine: Ce Este și Cum Să Te Iubești

Scris de Valentina Dragomir, psihoterapeut | Cum scriem articolele

În practica privată ajung la un moment dat să vorbesc cu oamenii pe care îi întâlnesc despre iubirea de sine. Sau lipsa acesteia. Ajungem la acest subiect atât de sensibil, deoarece se află în centrul îmbunătățirii stimei de sine și al diminuării multor suferințe. În acest articol voi vorbi despre iubirea de sine și despre cum poți să te iubești mai mult prin câțiva pași practici. Am inclus, de asemenea, un mini jurnal pe care îl poți descărca gratuit, care te poate ajuta să te iubești mai mult.

Pentru început, tu te iubești pe tine însuți? Ia-ți un moment pentru a răspunde la această întrebare.

Din păcate există o credință populară că ar trebui să-l iubești pe celălalt mai mult decât te iubești pe tine însuți. În timp ce mulți oameni pot funcționa punându-i pe alții pe primul loc fără consecințe dăunătoare, văd o mulțime de oameni care simt o lipsă de iubire de sine care arată ca: tendința de a le face altora pe plac, lipsă de granițe sănătoase, alegeri dăunătoare, auto-vătămare și ură de sine în cele mai extreme cazuri.

Astăzi vreau să vorbesc despre iubirea de sine pentru că este foarte importantă. Iubirea de sine poate contribui la starea ta de bine, la relații armonioase și la alegeri sănătoase, dar vei afla mai multe despre acestea mai jos.

Să începem.

Ce este iubirea de sine?

Pentru a defini ce este iubirea de sine, aș vrea să îți amintești o persoană pe care o iubești cu adevărat. O iubești pe această persoană din suflet, foarte, foarte, foarte mult. Vizualizează chipul acestei persoane cu ochii minții.

Iubirea de sine porneste din interior
Iubirea de sine poate fi cultivată astfel încât, așa cum iubim și respectăm o altă persoană, să ne iubim și să ne respectăm pe noi înșine.

Acum te întreb: de unde știi că iubești această persoană? Ce faci mai exact? Ai putea spune că:

  • Vrei tot ce e mai bun pentru el/ea, vrei să-i vezi fericit
  • Îi protejezi de pericole sau de oameni care îi pot răni
  • Te întristezi dacă li se întâmplă ceva rău
  • Vrei să-i sprijini atunci când au o perioadă grea
  • Vrei să le oferi ce ai mai tu mai bun
  • Îi tratezi frumos și cu respect

Acum gândește-te la toate cele de mai sus și încearcă să le aplici pentru propria persoană. Sau încearcă să răspunzi la întrebările de mai jos:

  • Vrei ce e mai bun pentru tine?
  • Vrei sa fii fericit?
  • Faci lucruri care te fac fericit?
  • Te protejezi de lucrurile care sunt dăunătoare, periculoase sau de oameni care te rănesc?
  • Ai compasiune pentru tine când lucrurile sunt grele în viața ta?
  • Îți oferi ce e mai bun?
  • Te porți frumos și cu respect față de tine însuți?

Ce înseamnă iubirea de sine nu este legat de postarea de selfie-uri pe rețelele de socializare, numărarea aprecierilor sau a celor care te urmăresc. Nu are legătură cu a te consola cu o cantitate excesivă de ciocolată într-o zi proastă sau a te forța să arăți perfect, a zâmbi perfect, a afișa o imagine perfectă.

 

Ceea ce înseamnă cu adevărat iubirea de sine este de fapt o relație bună cu tine însuți. Este o atitudine de acceptare, pașnică și plină de compasiune față de propria persoană, de parcă le-ai oferi unei persoane pe care o iubești. Ești împăcat cu cine ești.

De ce este importantă iubirea de sine?

Iubirea de sine este importantă, deoarece te ajută să ai o stare de bine și o stare emoțională bună. Îți oferă baza pentru o stimă de sine sănătoasă și puterea de a acționa atunci când ceva nu este bine pentru tine. Mulți oameni suferă din cauza unei iubiri de sine scăzute (sau aproape de 0). Este unul dintre motivele pentru care oamenilor le lipsește respectul de sine și se sabotează singuri.

Iubirea de sine este importantă pentru:

  • Starea ta de bine: îți permite să te simți calm și liniștit cu tine însuți
  • Stima de sine: te ajută să te privești într-o lumină pozitivă, dar ancorată în realitate
  • Sănătatea ta mintală: te ajută să păstrezi o mentalitate echilibrată
  • Relațiile tale: te ajută să alegi persoanele și relațiile potrivite și să gestionezi situațiile dificile într-un mod potrivit pentru tine
  • Integritatea ta (mentală, fizică, emoțională): te ajută să te protejezi de situații, persoane și activități dăunătoare

Relațiile tale beneficiază dacă te iubești pe tine pentru că poți fi mai deschis, capabil să împărtășești despre tine și să oferi sprijin. Nu fugi de oameni cu rușine, nu te ascunzi, ești mai prezent și capabil să dai și să primești.

Care sunt semnele că te iubești pe tine însuți?

Iubirea de sine aduce pace în interior.
Orice persoană poate învăța să își crească iubirea față de sine.

Iubirea de sine este puternic legată de stima de sine, care este modul în care te evaluezi pe tine însuți. Dacă te iubești, atunci ai tendința să fii mai atent cu tine însuți. Iubirea de sine se observă prin:

  • Ești mai înțelegător față de tine și monologul intern reflectă acest lucru
  • Modul de a gândi despre tine, lumea și ceilalți (în relație cu tine) este mai aproape de realitate
  • Faci lucruri care îți plac
  • Te simți bine să fii tu
  • Te apreciezi
  • Îți place propria persoană
  • Ai grija de tine
  • Stabilești limite sănătoase atunci când este necesar
  • Știi ce lucruri nu sunt ok pentru tine și preferi activitățile care nu sunt dăunătoare
  • Te înconjori cu oameni pozitivi
  • Te bucuri pentru succesul altora și nu te compari cu ei
  • Te susții și crezi în tine când întâmpini dificultăți
  • Ești în acord cu nevoile tale

Iubirea de sine este egoism?

Pe scurt, nu. Dar a te iubi pe tine însuți poate fi văzut ca fiind egoism. Dacă ne uităm la definițiile celor două vom vedea diferențele. Egoismul este lipsa de considerație pentru ceilalți oameni, și sună cam așa: „Voi lua totul pentru mine și nu-mi pasă dacă ești rănit de asta, aș putea chiar să te rănesc pentru a obține ceea ce vreau”.

Diferența dintre cele două este că atunci când te iubești pe tine, vrei să obții ceea ce vrei, dar îți pasă de alte persoane și de bunăstarea lor. Te pui pe tine însuți pe un loc prioritar în viața ta fără să faci rău intenționat altor oameni. Ai grijă de nevoile tale și poți negocia sau face compromisuri dacă este necesar.

Iubirea de sine este narcisism?

Iubirea de sine, narcisismul și egoismul ar putea părea că sunt același lucru. Nu sunt, chiar dacă au aspecte comune. Există diferențe clare între iubirea de sine și narcisism.

Iubire de sine Narcisism
Definiție Interes pentru propria bunăstare și fericire Numim narcisism ca tulburare de personalitate narcisică, caracterizată prin interes excesiv pentru sine și aspectul fizic, persoana are un sentiment grandiozitate și de auto-importanță
Stima de sine Da Poate fi ridicată dar fragilă, dependentă de validarea externă
Imagine de sine Realistă, cunoaște părțile pozitive și negative și le poate accepta pe ambele într-un grad înalt Aceste persoane cred că sunt speciale. Au o atitudine de superioritate asupra celorlalți oameni. A nu fi perfect este foarte greu de tolerat și vor încerca să se protejeze cu orice preț
Acceptare Da, atât aspectele pozitive cât și cele negative, are un sentiment de pace interioară, are compasiune pentru sine Nu se pot vedea într-o lumină negativă, trebuie să fie perfect și să aibă alți oameni în preajmă pentru a primi validare
Agreabil Da, capabil să se conecteze și să trateze alte persoane la același nivel fără superioritate sau aroganță Nu, persoanele care obțin un scor ridicat în narcisism tind spre insensibilitate, grandiozitate, aroganță, umilirea și atitudine de exploatare față de ceilalți

Poți să iubești pe cineva dacă nu te iubești pe tine însuți?

Unii ar putea spune că nu poți iubi alte persoane dacă nu te iubești pe tine. Există o parte de adevăr în asta și tind să cred că adevărul este undeva la mijloc. S-ar putea să te raportezi la ceilalți în mod negativ dacă ai o părere negativă despre sine. Astfel poți fi extrem de critic și îți poți privi prietenii, colegii sau familia într-o lumină negativă, la fel cum îți vezi propria persoană.

Cred că este posibil să iubești pe cineva dacă nu te iubești pe tine însuți. De fapt, s-ar putea să îi iubești pe alții mai mult decât te iubești pe tine însuți. Aceasta este o caracteristică comună a celor care îi pun pe ceilalți pe primul loc. Dar, de obicei, relația pe care o ai cu alte persoane va reflecta relația pe care o ai cu tine însuți. Deci, cu cât ne concentrăm mai mult asupra celorlalți definindu-ne viața în jurul lor, cu atât ne îndepărtăm de noi înșine.

iubirea fata de sine si iubirea pentru o alta persoana
Relația pe care o avem cu propria persoană se oglindește în relațiile pe care le avem cu ceilalți oameni.

Cum practici iubirea de sine dacă ești într-o relație?

Când ai o relație de cuplu este ușor să pui nevoile partenerului pe primul loc și să uiți de ale tale. Dar dacă vrei să ai o relație de cuplu armonioasă, trebuie să ai grijă și de nevoile tale. Dacă te iubești pe tine însuți și relația de cuplu va beneficia.

Cum poți practica iubirea de sine când ai o relație:

  • Rămâi în contact cu nevoile tale și încearcă să ți le împlinești
  • Stabilește limite atunci când este necesar (intimitate, timp, spațiu)
  • Rămâi în contact cu cercul de prieteni, nu uita că aceștia există
  • Păstrează-ți ceva timp și pentru tine
  • Practică un hobby, este minunat să îți continui hobby-ul sau să găsești altele noi
  • Fă activități fără partenerul tău și, bineînțeles, împreună cu el / ea astfel încât să existe un un echilibru

Poți învăța iubirea de sine?

Poți învăța să te iubești pe tine însuți. Așadar, dacă simți că îți lipsește iubirea de sine, poți învăța oricând să faci asta.

Când suntem copii (dar și mai târziu pe parcursul vieții) învățăm o mulțime de lucruri de la adulții din jurul nostru, inclusiv iubirea de sine. Dacă ai avut pe lângă tine oameni care se iubeau pe ei înșiși, atunci există șanse mai mari să știi să faci asta.

Un alt mod în care poți învăța să te iubești este citind cărți, urmând cursuri și lucrând cu un profesionist care te poate ajuta să faci asta.

Iubirea de sine este o abilitate care se poate învăța, poate fi dobândită și practicată.

Cum să te iubești pas cu pas

Dacă vrei să te iubești pe tine, există câțiva pași practici pe care îi descriu mai jos și care te pot ajuta. Pașii de mai jos ți se pot părea ușori sau dificili, dar indiferent de nivelul tău de dezvoltare personală, încearcă să-i exersezi și nu sări peste ei.

Respectă-ți nevoile

Începe de la cele mai elementare nevoi: sete, foame, confort, siguranță. Învață care sunt nevoile tale și acest lucru te ajută să rămâi în contact cu tine însuți. Cunoscându-ți nevoile poți cere și parcurge pașii necesari pentru a le împlini.

Nu îți face griji dacă nu ești în contact cu nevoile tale la început. Este un proces care devine mai ușor pe măsură ce îl practici.

barbat care sta pe scaun pe balcon sprijinindu-si picioarele de balustrada
Respectarea propriilor nevoi este un pas important în conectarea cu sine în cultivarea iubirii de sine

Stabilește limite sănătoase acolo unde este necesar

Toate relațiile au nevoie de limite. Limitele sunt bune pentru a menține o relație sănătoasă și un echilibru anume. Nu contează dacă este relația pe care o ai cu prietenii, familia, colegii sau relația cu tine însuți. A-i iubi pe ceilalți nu înseamnă că trebuie să-i lași să te trateze cum vor doar pentru că sunt familie sau partener.

De asemenea, în relația cu propriul sine, atunci când simți că există unele lucruri pe care le faci și care îți dăunează, pune un stop. De exemplu abuzul de alcool sau ciocolată. Limitele sănătoase te ajută să menții un echilibru sănătos pentru tine. Să-ți spui ”nu” când observi că faci aceleași obiceiuri vechi și dăunătoare: îi pui pe alții pe primul loc, a-ți fi teamă să-i dezamăgești, a mânca în exces, a-ți lua pielițele, a-ți roade unghiile, smulge părul și așa mai departe.

O graniță sănătoasă poate lua forma eliminării alcoolului din apartament dacă încercați să renunțați la băut. De asemenea, poate apărea ca un ”nu„ spus persoanelor care profită de tine sau care te rănesc.

O altă graniță sănătoasă este să ceri respect și să nu accepți pe cineva care să te trateze rău.

Barometrul iubirii de sine este în corpul tău

Corpul tău reflectă foarte bine ceea ce simți în raport cu propria persoană. Care este postura corpului tău? Mergi cu spatele drept sau ai tendința să te apleci? Observă modul în care obiceiurile, gândurile și emoțiile tale afectează poziția corpului.

De asemenea, fiecare emoție pe care o simți se află în corpul tău.

Când limitele tale sunt puse la încercare, cum te simți? Amintește-ți un moment în care ai simțit că granițele tale au fost încălcate. Probabil ai simțit furie, una dintre cele 6 emoții de bază. Cum ai simțit furia în corpul tău?

Este normal să simți furie atunci când limitele tale sunt forțate sau trecute. Furia este o emoție utilă sau distructivă, în funcție de modul în care o utilizezi. Ia furia sau oricare altă emoție drept ghid de explorare dacă ceva este chiar ok pentru tine și fă pași pentru a îndrepta ceea ce a provocat această emoție.

Același lucru este valabil pentru toate celelalte emoții neplăcute precum frică, anxietate, vinovăție, rușine. Când simți aceste emoții? Ce îți indică apariția lor? Vinovăția poate indica faptul că ai făcut  ceva ce a rănit o persoană. Acest lucru este normal, potrivit în această situație. Vinovăția nu este o emoție rea. Ne ajută să vrem să reparăm ceea ce am făcut rău sau greșit.

Femeie isi calmeaza emotiile respirand incet cu ochii inchisi
Exercițiile de respirație ajută la gestionarea emoțiilor neplăcute

Dar este potrivit să te simți vinovat atunci când cineva îți cere să îi împrumuți ceva și îți spun că ești un prieten rău dacă nu o faci? În acest caz, vinovăția îți poate arăta că ceva nu este în regulă în această relație. De ce te-ai simți vinovat? Pentru că cineva nu știe să-ți respecte „nu”-ul (limitele)? Gândește-te la asta. Nu ai făcut nimic rău prin a spune ”nu”. Dacă te iubești pe tine însuți, ce ai face în această situație?

Oferă-ți compasiune

Compasiunea pentru sine (sau auto-compasiunea) este la baza iubirii de sine în opinia mea. Compasiunea de sine este capacitatea noastră de a înțelege și de a accepta propria umanitate și de a ne oferi îngrijire și confort în momentele dificile. Presupun că știi că deja simți compasiune pentru alte persoane. De ce nu ai face același lucru pentru tine?

Vestea bună este că poți învăța cum să simți compasiune pentru tine. Iată cum, pe scurt:

  • Când suferi ține cont de experiența proprie, nu o minimiza
  • Recunoaște durerea pe care o simți fără să o judeci
  • Amintește-ți că nu ești singur, că suferința este ceva ce toți oamenii simt, este o parte comună a experienței noastre umane
  • Întreabă-te cum îți poți oferi grijă și confort în această perioadă grea
  • Unii oameni simt nevoia să se îmbrățișeze sau să tapeze ușor pe brațe pentru confort

Iartă-te

Iertarea pe sine este o parte importantă în procesul de iubire de sine și puternic legată de auto-compasiune. Iertarea te poate ajuta să te simți mai bine vizavi de ceea ce consideri că ai greșit. Acesta joacă un rol important în starea ta de bine și sănătatea mintală.

Iertarea te ajută să renunți la sentimentele negative pe care le ai pentru tine, cum ar fi furia, remușcările sau rușinea, și să mergi mai departe învățând din experiența ta.

Te rog să reții că uneori s-ar putea să te învinuiești pentru ceva ce nu este responsabilitatea ta. De exemplu, dacă ai fost victima oricărui tip de abuz sau traumă, nu există niciun motiv să te învinuiești pentru asta. Nu există nicio modalitate prin care să poți prevedea și evita aceste lucruri.

În mini-jurnalul pentru iubirea de sine vei găsi un exercițiu puternic de iertare de sine. Poți descărca mini jurnalul gratuit mai jos.

Respectă-te

Respectul pentru propria persoană nu este diferit față de respectul pentru altcineva. Când ai respect pentru cineva, îl tratezi într-un mod care nu îi face rău, îi onorezi demnitatea și îl tratezi ca pe un egal sau ca pe cineva pe care îl prețuiești.

Același lucru este valabil și pentru tine.

Respectul tău de sine poate crește dacă începi să vezi cât de bun și valoros ești ca ființă umană. Un alt lucru care ajută la creșterea respectului de sine este să încetezi să te etichetezi negativ. De asemenea, micile glume negative pe care le faci despre tine cum ar fi glumele auto-depreciative, nu sunt deloc utile. Schimbarea modului în care vorbești cu tine însuți și a modului în care vorbești despre tine cu alte persoane poate contribui la creșterea respectului de sine.

Fii mândru de tine

Nu există rușine în recunoașterea propriilor realizări. Unii oameni mi-au spus „cum aș putea fi mândru? Nu-i ceva rău?” Mândria nu este o emoție negativă. Mândria este o emoție complexă. Mândria sănătoasă (numită și mândrie autentică) este să fii mândru de tine adică să recunoști și să te bucuri de realizările tale, să îți apreciezi eforturile și succesele.

Mândria negativă (numită și mândrie trufașă) este cea problematică. Vine cu un sentiment de superioritate pentru cine ești, și nu pentru a ceea ce ai făcut, iar asta nu prea ajută.

Trebuie să ne permitem să simțim mândrie sau să apreciem atunci când facem ceva important, dificil sau reușim cu ceva. Nu este nimic în neregulă cu asta.

Femeie se uita in zare zambind cu mainile in talie, in spate se vede cerul
Fii mândru de tine, găsește acele lucruri pozitive la tine de care te simți mulțumit.

Învață din greșelile pe care le faci

Un alt aspect important al iubirii de sine este să-ți vezi greșelile sau eșecurile ca pe niște lecții. Greșelile fac parte din procesul de învățare. Poți învăța foarte multe din greșelile pe care le faci dacă încetezi autocritica, și începi să îți asumi responsabilitatea pentru propria creștere.

Mentalitatea de creștere este un mod de a vedea lucrurile așa cum sunt și de a înțelege că abilitățile tale (sau cunoștințele etc.) pot fi dezvoltate prin muncă și perseverență.

Cu o atitudine plină de compasiune și respect, putem lua tot ce este mai bun din greșelile noastre și să creștem.

Schimbă modul în care te vezi

Unul dintre principalele motive pentru care ne lipsește iubirea de sine este datorită credințelor negative despre propria persoană. Aceste credințe negative sunt probabil vechi de zeci de ani și pot rămâne continuu în fundalul minții noastre. Trebuie să confrunți aceste convingeri negative dacă dorești să schimbi modul în care te simți în legătură cu propria persoană.

Poate că nu este ușor de făcut, dar reține că acestea sunt gânduri, iar gândurile pot fi schimbate.

Fă o listă cu lucrurile pe care le crezi despre tine. De exemplu:

  • Lucruri pe care le-ai învățat despre tine din mesaje directe de la mama ta, tata și alte persoane semnificative din viața ta (din copilărie, adolescență, chiar și la vârsta adultă)
  • Lucruri pe care le-ai crezut despre tine când erai copil
  • Critica negativă pe care ai primit-o și care încă răsună în mintea ta astăzi
  • Cum te descriu oamenii din viața ta
  • Cum te descrii tu acum
  • Există idoli sau modele pe care le-ai  admirat în copilărie? Pentru ce?

Uită-te acum la lucrurile pe care le-ai notat și alege care dintre ele încă domină gândurile tale astăzi. Apoi confruntă aceste gânduri. Sunt adevărate? De ce? Există vreo dovadă care să le susțină sau nu?

Poți alege ceea ce crezi despre tine.

Alege să vezi și lucrurile bune din tine, nu doar lucrurile rele. Doar așa poți începe să dezvoltați o imagine de sine mai sănătoasă.

Citate despre iubirea de sine

Am selectat câteva dintre cele mai populare și puternice citate despre iubirea de sine. Sunt minunate și îmi plac toate pe care le-am scris mai jos. Îl poți alege pe care care îți place cel mai mult și păstrează-l ca ancoră sau memento pentru iubirea de sine.

1. „Să te iubești pe tine însuți … nu înseamnă să fii absorbit de sine sau narcisist sau să nu-i iei în seamă pe ceilalți. Mai degrabă înseamnă a te întâmpina pe tine ca fiind cel mai onorat oaspete din inima ta, un oaspete demn de respect, un tovarăș adorabil.”
– Margo Anand

2. „Sunt cel mai mare critic al meu. Înainte ca cineva să mă critice, eu m-am criticat deja. Dar pentru restul vieții mele voi fi cu mine și nu vreau să-mi petrec viața cu cineva care este întotdeauna critic. Așa că voi înceta să fiu propriul meu critic. Este timpul să accept toate lucrurile grozave despre mine.”
– C. JoyBell C.

3. „Când o femeie devine cea mai bună prietenă a ei viața este mai ușoară.”
– Diane Von Furstenberg

4. „Dacă ai capacitatea de a iubi, iubește-te mai întâi pe tine însuți.”
– Charles Bukowski

5. „Acum văd cum asumarea poveștii și iubirea de sine în acest proces este cel mai curajos lucru pe care îl vom face vreodată.”
– Brené Brown

6. „Când m-am iubit suficient, am început să părăsesc tot ce nu era sănătos. Acest lucru a însemnat oameni, locuri de muncă, propriile mele credințe și obiceiuri – orice m-a limitat. Judecata mea a numit a ca neloial. Acum o văd ca pe iubire de sine.”
– Kim McMillen

7. „Nu doar că iubirea de sine și dragostea față de ceilalți merg mână în mână, în cele din urmă sunt de nedistins.”
– M. Scott Peck

8. „Iubește-te necondiționat, așa cum îi iubești pe cei mai apropiați de tine în ciuda greșelilor lor”
– Les Brown

9. „Ce se află în spatele nostru și ceea ce se află în fața noastră sunt chestiuni minuscule în comparație cu ceea ce se află în noi.”
– Ralph Waldo Emerson

10. „Iubirea este marele leac miraculos. A ne iubi pe noi înșine face minuni în viața noastră. ”
– Louise L. Hay

Afirmații pentru iubire de sine

Afirmațiile pentru iubire de sine pot ajuta la schimbarea gândurilor de la negative la pozitive. Gândurile negative fac adesea parte din multe probleme legate de sănătatea mintală și o aduc o perspectivă negativă asupra propriei persoane, ceilalți, lume, viață. Afirmațiile pozitive te pot ajuta să schimbi aceste gânduri într-o perspectivă diferită și mai bună asupra propriei persoane, a celorlalți oameni și a vieții în general.

Iată câteva exemple:

  • „Îmi permit să mă simt bine cu mine”
  • „Merit să mă tratez cu respect”
  • „Sunt suficient de bun”
  • „Astăzi îmi acord dragostea și atenția de care am nevoie”
  • „Îmi sărbătoresc realizările așa cum sunt”

Care afirmație este cea mai bună pentru tine? Poți să îți compui propriile afirmați dacă dorești.

Experiența mea este că acestea ajută cel mai bine dacă le contemplezi într-o stare meditativă.

Mini jurnalul iubirii de sine

Mini-jurnalul de mai jos este gratuit pentru descărcare și l-am făcut pentru a te ajuta să îți dezvolți iubirea de sine. Mini-jurnalul are 10 exerciții pentru iubire de sine. Iată primele pagini din minijurnal:

Jurnalul iubirii de sine cu exercitii practice - descarca gratuit
Jurnalul iubirii de sine cu exercitii practice – descarca gratuit

 


Resurse:

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

2 thoughts on “Iubirea De Sine: Ce Este și Cum Să Te Iubești”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top