Psihoterapie Individuală

Ședințe personalizate unu-la-unu concentrate pe nevoile și obiectivele tale.

Programează o ședință
Icon location
Locație

Cabinet sau online

Icon person
Format

Individual

Icon clock
Durata Ședinței

50 minute

Icon price tag
Cost Ședință

250 RON

Ce Este Psihoterapia Individuală?

Psihoterapia este o abordare orientată către pacient sau client, se mai numește terapie prin vorbire sau comunicare și îți permite să vorbești deschis despre sentimentele tale, simptome sau lucruri care sunt importante pentru tine. Oferă un mediu sigur și de susținere în care poți lucra, împreună cu terapeutul, pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Procesul terapeutic se desfășoară în ședințe (de obicei) săptămânale de 50 de minute. Frecvența ședințelor de psihoterapie poate varia în funcție de recomandări, nevoi și resurse personale. Folosim o abordare integrativă, acest lucru înseamnă că adaptăm metodele terapeutice la nevoile și obiectivele tale specifice.

Colaborarea noastră se bazează pe respect, confidențialitate și acceptare necondiționată. Rolul nostru este să te sprijinim în procesul propriu psihoterapeutic, autocunoaștere și dezvoltare, și să îți oferim instrumentele necesare pentru a face schimbările dorite în viața ta.

Pentru Cine Este Psihoterapia Individuală?

Psihoterapia fost concepută pentru a ajuta oamenii. Practic oricine poate avea nevoie de psihoterapie, fără discriminare sau barieră. Deseori, persoanele care simt că au nevoie de psihoterapie sunt persoane care întâmpină diverse dificultăți emoționale și au nevoie să le depășească cu ajutorul unui specialist în psihoterapie.

Serviciul nostru de psihoterapie individuală este pentru tine dacă:

  • Te lupți cu tulburări de sănătate mintală (depresie, anxietate, etc), și de asemenea ai un tratament prescris pentru acestea
  • Nu ai o tulburare de sănătate mintală, dar ai nevoie de sprijin emoțional
  • Întâmpini dificultăți în gestionarea emoțiilor
  • Te confrunți cu epuizare profesională sau stres prelungit
  • Dorești să-ți îmbunătățești încrederea în sine
  • Traversezi perioade de doliu sau separare
  • Cauți echilibru în relațiile familiale sau profesionale
  • Simți nevoia unei schimbări în viața personală
  • Dorești să te cunoști mai bine și să te dezvolți

Aceste situații sunt doar câteva exemple din multitudinea de motive pentru care poți alege să începi terapia. Fiecare persoană are propria sa poveste unică și propriile sale nevoi. Nu există un moment „perfect” pentru a începe terapia. Ceea ce contează este dorința ta de a te simți mai bine, de a aduce o schimbare pozitivă în viața ta, de a te elibera de dificultăți.

Dacă te confrunți cu o situație specifică sau simți că ai beneficia de sprijin profesionist, te încurajăm să ne contactezi. Putem discuta despre preocupările tale și putem explora împreună dacă psihoterapia ar fi potrivită pentru nevoile tale actuale.

Împreună găsim soluții

Beneficii Pentru Clienți

Psihoterapia oferă un spațiu confidențial, sigur, în care poți explora și depăși în siguranță provocările cu care te confrunți. Este un proces care aduce beneficii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, ți te ajută să construiești o fundație solidă pentru starea ta de bine.

În cadrul ședințelor noastre de psihoterapie, vei primi sprijin pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a face schimbările dorite în viața ta. Procesul terapeutic îți oferă atât înțelegere și acceptare, cât și instrumente practice pentru a gestiona provocările zilnice atât în momentul prezent, cât și în viitor.

Psihoterapia individuală te poate ajuta să dezvolți:

  • O mai bună înțelegere a propriilor emoții, comportamente și alegeri
  • Strategii eficiente de gestionare a stresului și anxietății, comportamente sau evenimente dificile pe care le întâlnești în viață
  • Capacitatea de a construi relații sănătoase
  • Claritate în luarea deciziilor importante
  • Dezvoltarea stimei de sine și încrederii în sine
  • Instrumente practice pentru depășirea momentelor dificile
  • Resurse pentru menținerea echilibrului emoțional
  • Sprijin în perioade de tranziție și schimbare

Aceste beneficii se manifestă pe parcursul procesului psihoterapeutic și continuă să se dezvolte și după încheierea terapiei. Instrumentele și strategiile pe care le vei dobândi îți vor servi ca resurse valoroase în gestionarea provocărilor viitoare, astfel, reușești să îți să menții și să crești în continuare starea de bine construită în urma ședințelor de psihoterapie individuală.

Programează O Ședință

Încărcare...

Resurse În Situații De Criză

Dacă te afli în situații de criză, îți recomandăm să ai la îndemână următoarele resurse:

  • Helpline depreHUB activ 24/7, telefon 0374 456420
  • Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS) 0800 801 200
  • Apelul național pentru situații de urgență 112

Întrebări Frecvente

Cel mai adesea, nevoia de terapie apare când observi că te confrunți cu aceleași tipare sau probleme în mod repetat și nu reușești să găsești o soluție, deși ai încercat diverse abordări pe cont propriu.

Totuși, poți ști că ai nevoie de psihoterapie când treci printr-o perioadă de tranziție, să îmbunătățești relațiile cu cei din jur sau când vrei să menții un echilibru în viața ta atunci când devine solicitantă.

Recomandăm o ședință pe săptămână pentru continuitate și progres optim. Cu toate acestea, frecvența poate varia în funcție de nevoile, obiectivele și resursele tale. Astfel, putem stabili o frecvență potrivită pentru tine la începutul parcursului terapeutic, după care, aceasta se poate schimba în funcție de progres și de nevoi.

De exemplu, dacă la începutul psihoterapiei nevoia ta era de 2 ședințe săptămânale, după o lună în care ai făcut progrese semnificative și te simți mai bine, frecvența ședințelor poate scădea la 1 ședință săptămânală. Spre finalul psihoterapiei frecvența poate fi de o ședință la 2-3 săptămâni, iar după încheierea parcursului terapeutic, 1 ședință de control și menținere la 5-6 luni.

Nu există un număr fix de ședințe. Numărul ședințelor de terapie individuală variază în funcție de obiectivele tale, de complexitatea situațiilor cu care te confrunți și de ritmul tău personal de procesare și integrare. Unele persoane pot avea nevoie de mai multe ședințe pentru a simți efectele dorite ale terapiei în viața lor, altele de mai puține. Ambele situații sunt perfect normale.

În prima ședință discutăm despre cadrul de bază al psihoterapiei individuale, inclusiv regulile de confidențialitate, nevoile și obiectivele tale. Facem o evaluare preliminară a istoricului și simptomelor actuale, stabilim obiectivele de atins ale terapiei tale, răspund la întrebările tale despre abordarea terapeutică pe care o practic, și fixăm un traseu de urmat în ședințele noastre.

Nu este necesară o pregătire specială, dar poate fi util să notezi câteva gânduri despre cum te simți în prezent (simptome, cum te afectează), ce așteptări ai de la terapie și ce întrebări specifice ai pentru mine.

Astfel, iată o scurtă listă de întrebări la care să răspunzi și o poți aduce cu tine la prima ședință:

  • Care sunt simptomele sau stările emoționale pe care le am în acest moment și care îmi afectează calitatea vieții?
  • Care sunt problemele care îmi cauzează aceste stări?
  • Ce îmi doresc de la psihoterapie?
  • Care sunt așteptările mele de la psihoterapeut?
  • (notează și alte întrebări/sau lucruri pe care le consideri utile)

În general, atunci când terapia funcționează, observi că simptomele se ameliorează sau dispar complet, că înțelegi mai bine cauzele dificultăților tale și că dezvolți instrumente pentru a le gestiona mai eficient. Toate acestea contribuie la o calitate mai bună a vieții.

Da, tot ce discutăm în cabinet este strict confidențial, conform normelor de confidențialitate în psihoterapie din România. Pentru mai multe detalii, poți consulta politica noastră de confidențialitate.

Desigur, poți veni însoțit(ă) de oricine dorești. Dar persoana respectivă te va aștepta în sala de așteptare pe durata ședinței.

Însoțitorul te poate urma în cabinetul de psihoterapie doar în situațiile excepționale în care ai nevoie de asistență specifică pentru mobilitate.

Nu, medicația poate fi prescrisă doar de către un medic psihiatru. Dacă după evaluarea preliminară consider că este recomandată prescrierea medicației, te pot îndruma către un psihiatru colaborator.

Poți anula ședința cu minimum 24 de ore înainte, fără costuri suplimentare. Pentru anulările cu mai puțin de 24 de ore înainte de programare, ședința va fi facturată, întrucât timpul este prea scurt pentru a programa altă persoană care ar fi avut nevoie de asistență psihologică.

Folosesc psihoterapia integrativă, o abordare psihoterapeutică care îmbină elemente eficiente din diferite orientări terapeutice. Aceasta ne oferă flexibilitatea necesară pentru a adapta procesul terapeutic la nevoile tale specifice.

Poți să îmi spui acest lucru și putem încerca să abordăm situația împreună, sau poți alege să lucrezi cu alt terapeut cu care te simți mai în rezonanță. Relația terapeutică este esențială pentru succesul terapiei și nu există nicio obligație de a continua dacă nu te simți confortabil.

În prezent nu lucrăm direct cu case de asigurări, dar poți folosi factura noastră pentru decontare la asigurarea ta privată. Îți recomandăm să verifici în prealabil cu asiguratorul tău dacă serviciile de psihoterapie sunt acoperite.

Da, mă poți contacta pentru întrebări scurte sau în situații urgente. Totuși, discuțiile mai ample sunt mai potrivite pentru a le aborda în ședințele de terapie.

Mai Mult Pentru Bunăstarea Ta

Teste Psihologice (Gratuit Și Online)

Evaluează-ți starea emoțională prin teste validate științific. Primești atât rezultatele și interpretarea lor imediat, cât și recomandări personalizate în funcție de rezultat.

Descoperă testele psihologice

Cursuri Dezvoltare Personală (Online Și Self-paced)

Acces nelimitat la întreaga noastră bibliotecă de cursuri de dezvoltare personală cu un abonament. Găsești cursuri pentru stimă de sine și gestionarea stresului până la comunicare eficientă și echilibrul muncă-viață personală, pentru o viață mai împlinită și relații armonioase.

Explorează cursurile

Articole & Resurse

Explorează biblioteca noastră gratuită de resurse și articole despre sănătate mintală, relații, anxietate, depresie și multe alte subiecte relevante din domeniul psihologiei.

Citește articolele