relatia de cuplu fericita

Secrete Pentru Relatia Ta De Cuplu

Relatia de cuplu fericita: fericire sau probleme

Fiecare dintre noi avem o idee despre ce înseamnă să ai relatia de cuplu fericita. Ne-o dorim atât de mult, visăm la ea zi de zi când suntem singuri. Când suntem totuși într-un cuplu uneori observăm că scenariul mult visat se cam schimbă și lucrurile nu merg întocmai planurilor noastre.

Ce faci când relația începe să scârțâie? Cum o repui pe picioare? Sau cum faci încă de la începutul relației ca aceasta să fie armonioasă?

Am pregătit mai jos câteva informații care să răspundă acestor întrebări și să te ajute să repari sau să construiești împreună cu partenerul de cuplu o relație sănătoasă.

În acest articol vei găsi cuvintele ”partenerul, el, lui” care sunt folosite pentru ”partener” indiferent de genul său.

Cum să faci o relație de cuplu fericită?

Fii sincer cu partenerul tău

Sinceritatea este deosebit de importantă în cuplu, ca și față de tine însuți și în viață. O relație romantică construită pe o fundație de onestitate este o relație trainică și armonioasă.

Atunci când știi că partenerul tău de cuplu este sincer simți că poți avea încredere în el și nu îți faci griji. Astfel te simți mult mai confortabil în relație și în explorarea ei și a lumii alături de partener.

A fi sincer înseamnă a spune adevărul, dar într-o manieră care nu rănește. Sinceritatea crudă face mai mult rău decât bine, așa că cea mai bună opțiune este să fii blând atunci când ești sincer. Mângâie cu onestitatea ta, nu împunge.

Comunică eficient cu partenerul tău

Nu pot să pun suficient accent pe cât de importantă este comunicarea într-o relație de cuplu. Comunicarea clară, sinceră și asertivă.

Atunci când aveți mici dispute este necesar să vă opriți puțin să vă calmați și apoi să vorbiți. Pune întrebări dacă nu înțelegi ce se întâmplă sau când mintea îți joacă feste.

Luați-vă timp să vă spuneți care vă sunt nevoile, cum vedeți situația, și care credeți că sunt opțiunile pe care le puteți pune în aplicare pentru a vă soluționa problemele. Sună inteligent, nu-i așa? Este o metodă de a comunica matur și a găsi soluții constructive împreună cu partenerul de cuplu.

Petrece timp de calitate împreună cu partenerul tău

Dar timp de calitate căci cantitatea nu este neapărat importantă. În zilele noastre timpul liber a ajuns să fie un lux.

Singura comoară pe care o deținem în această lume este timpul. Și ar fi înțelept din partea fiecăruia dintre noi să oferim din comoara noastră pentru lucrurile care contează cu adevărat.

Suntem bombardați zi de zi cu task-uri de îndeplinit, cu deadline-uri de urmărit, cu vase de spălat, cu dureri de cap, etc, etc, etc, și există astfel riscul să nu mai putem să ne îndeplinim un rol esențial, rolul conjugal.

Este bine să ne luăm măcar 30 de minute sau o oră pe zi pe care să o petrecem împreună cu cel iubit vizionând un film sau jucând un joc, gătind cina sau să fiind intimi, sau vorbind despre evenimentele de peste zi.

Respectă-ți partenerul

Ce este o relație fără respect? Îți poți imagina? Eu nu, căci aceea nu mai este relație. A respecta pe cineva înseamnă a-i recunoaște valoarea.

O relație în care există respect reciproc este o relație în doi în care ambii parteneri co-există și co-creează.

Astfel, respectându-l pe celălalt suntem conștienți de drepturile, dorințele și emoțiile sale. Acest lucru înseamnă să luăm în considerare nevoile celuilalt.

De exemplu nevoia de a fi singur, de a avea prieteni sau viață socială fără tine în ea, nevoia de intimitate a conversațiilor, a mesajelor trimise către alte persoane, a contului de Facebook, a portofelului, genții, a spațiului personal.

Chiar dacă simțim că avem dreptul să știm tot ce se întâmplă, limitele sunt necesare și atunci când sunt stabilite ar fi frumos să le acceptăm și să le respectăm.

Înțelege cum vrea să fie iubit

Aceasta este partea mea preferată din acest material. Am lăsat-o ultima în listă ca să fie ideea principală cu care să rămâi după ce termini de citit articolul.

Simți uneori că nu primești iubire de la partener așa cum ai vrea?

Sau nu ești mulțumit de felul în care își exprimă afecțiunea?

Ori cu toate că aveți o relație stabilă și armonioasă ești respins adeseori când încerci să te apropii de celălalt?

Asta se poate întâmpla datorită faptului că fiecare din noi avem un anumit mod în care putem să acceptăm iubirea celuilalt.

Care sunt pentru tine dovezile de iubire care te satisfac? Complimentele? Spațiul? Cadourile? Mângâierile? Sexul? Cina gourmet? Același lucru este valabil și pentru partener. Cum îi place să fie iubit? Află tot ce îi place și încearcă să îi împlinești aceste nevoi.

Imaginează-ți că la temelia fiecărui mod de a-i arăta că îl iubești pe placul lui se află sentimentul pe care i-l porți, iubirea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top