Workshop Femei care iubesc prea mult – Continuare

Următoarele teme au fost sugerate pentru a fi aprofundate de către participantele la grupul de dezvoltare personală cu tema ”Femei care iubesc prea mult”. Acestea completează parcursul de descoperire de sine și vindecare și în continuare ne propunem să lucrăm împreună pe următoarele subiecte:

Triunghiul dramei

Victima – Persecutor – Salvator. Acestea sunt cele trei roluri din triunghiul dramei (A.T) în care fiecare dintre noi intrăm la un moment dat pentru a face față unor situații din viața noastră. Ce se întâmplă cu noi când acestea devin dezadaptative? Vom explora modul în care fiecare manifestă aceste trei părți esențiale ale naturii umane și vom învăța cum să le integrăm pentru a avea relații echilibrate cu oamenii din viața noastră.

Părinții toxici

Părinții sunt acele persoane extraordinar de importante din viața oricărei persoane, care ne învață cum să fim în lume și să iubim. Dar totul se schimbă când aceștia – sau unul din ei ne rănesc constant indiferent de câte șanse le dăm să avem relații frumoase cu ei. Această temă conține exerciții speciale pentru a nu mai lăsa persoanele toxice să ne tragă în jos, fie că sunt membrii ai familiei sau nu.

Atașament

Prin intervenții terapeutice speciale oamenii își pot modifica stilul de atasament și modul în care experimentează apropierea în relațiile lor. Ca o continuare a primului workshop despre atașament, în această temă vom prelucra stilul nostru de a fi în relație pentru a ne ajuta să ne simțim confortabil în intimitate și să creștem astfel calitatea relațiilor pe care le avem.

Dependența de relații

În această întâlnire vom căuta să înțelegem originea dependenței noastre de relații, în special de relațiile de cuplu. Ce anume ne ghidează pașii către relații de dependență și codependență? Această temă va fi dedicată vindecării unor părți din noi care au nevoie de relații pentru a exista.

Granița dintre prietenie și iubire

Cum știm că prietenia cu bărbații din viața noastră sunt doar atât sau un pic mai mult? Cum știi când treci din rolul de prietenă în cel de iubită? Granița dintre aceste două tipuri de legături umane tinde să genereze confuzie dacă ele însele sunt slabe sau confuze. Această temă este dedicată diferențierii relațiilor de iubire de cele de prietenie sau invers.

Nevoi

Identificarea nevoilor nu este suficienta pentru a le duce la bun sfarsit. Vom invata in continuare un model de implinire al nevoilor, de la constientizare, mobilizare, pana la satisfacere. Acest experiment il putem aduce in viata noastra de zi cu zi ca un ghid sanatos de crestere interioara si contact cu noi insine.

Stima de sine

Stima de sine este un punct central asupra felului in care noi ne percepem. Vom integra partile pe care le consideram negative la noi, resemnificandu-le. Atunci cand aceste parti au fost alaturi de noi toata viata, este dificil sa renuntam total la ele, pentru ca identitatea noastra are de suferit. Vom invata cum sa punem ceva pozitiv in locul lor, sau cum sa le acceptam/transformam.

Gestionarea furiei

Felul in care ne exprimam furia este puternic influentat de modelul furiei preluat din familiile noastre. Cum s-a manifestat furia atunci si cum o masifestam noi acum? Ce credinte avem despre furie? Vom invata sa manageriem furia atunci cand apare si sa o controlam noi pe ea, nu ea pe noi.

Iertarea părinților

In aceasta intalnire vom face diferenta dintre oameni si comportamentul lor, intelegand motivele din spatele actiunilor. Exercitiile pe care le vom lucra vor avea un rol reparator si vindecator, pentru a putea merge mai departe cu viata noastra de adulti.

Feminitatea

Feminitatea este definita de felul in care ne comportam si exprimam. Ne dorim sa facem diferenta intre un comportament feminin si unul masculin, prin relevarea femeii din noi. Vom experimenta cum sa facem acest lucru si vom experimenta un model de feminitate ca reper pentru viitor.

Ultima actualizare 9 Noiembrie 2017

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top