cover prezentare grup pentru femei

Grup Dezvoltare Personală Femei care iubesc prea mult Bucuresti 2018

Anuntul nu mai este valabil. Acest parcurs de dezvoltare personala poate fi solicitat pentru sedinte individuale. Contact [email protected]


Marți, 23 ianuarie 2018 la sediul cabinetului nostru din București, Șoseaua Cotroceni nr. 9, începem o nouă ediție a grupului de dezvoltare personală pentru femei cu tema ”Femei care iubesc prea mult”. În acest grup femeile sunt încurajate și susținute să se cunoască pe sine, să depășească diferitele dificultăți care țin de relația cu propria persoană și cu partenerul de cuplu prezent sau viitor.

Datorită succesului obținut în grupurile de dezvoltare personală, continuăm seria acestor întâlniri pentru femei. Vom lucra cu tema acestui parcurs de dezvoltare personală astfel încât tot mai multe femei să aibă posibilitatea să facă schimbări benefice în viețile lor de cuplu și personale.

Acest grup de dezvoltare personală este un grup care are teme stabilite în așa fel încât să le ajute pe participante să se cunoască mai bine, să înțeleagă de ce fac anumite alegeri în cuplu, de ce repetă anumite tipare, să își dezvolte stima de sine, să își îmbunătățească imaginea de sine, respectul de sine și încrederea în sine. Participantele vor învăța abilități pentru a-și îmbunătăți relația de cuplu prezentă, sau să creeze încă de la început relații de cuplu mai satisfăcătoare.

Grupul are următoarele scopuri principale:

*sprijinul și descoperirea mecanismelor nesănătoase de relație, ca în final să le putem repara și înlocui cu unele noi și sănătoase;
*autocunoașterea și dezvoltarea stimei și respectului pentru sine;
*conștientizarea, înțelegerea și vindecarea rănilor care ne aduc în relații de cuplu nesatisfăcătoare;
*asimilarea de tehnici practice care ne ajută să facem alegeri noi în detrimentul celor habituale.

Este recomandat persoanelor care doresc să se înscrie să își asume participarea la toate ședințele programate pentru a putea avea progrese și a simți efectele benefice ale grupului de dezvoltare personală.

Despre ”Femei care iubesc prea mult„

Femeia care iubește prea mult face parte dintr-un tipar care se regăsește în comportamentul său romantic, comun multora dintre noi. Femeile care iubesc prea mult dau totul și nu primesc nimic, găsesc scuze pentru aceiași bărbați indisponibili pe care îi aleg de fiecare dată, sunt date pe spate de șocurile emoționale, fiind convinse că suferința trebuie să fie direct proporționala cu iubirea. Altfel iubirea nu există.

Suntem fascinate de subiect, suntem fascinate de dragoste în sine. Inspirația pentru aceste întâlniri a venit din cartea lui Robin Norwood, ”Femei care iubesc prea mult„, astfel ne-am propus să organizăm acest grup interactiv cu rol de vindecare și dezvoltare pentru relația de cuplu și relația cu noi însene.

Cartea este un punct minunat de pornire, este un ghid de educație emoțională.

“Dragostea înseamnă durere. Când cele mai multe dintre conversațiile noastre cu prietenii apropiați sunt despre el, problemele lui, gândurile lui, sentimentele lui și aproape toate propozițiile încep cu el, înseamnă că iubim prea mult. Când îi scuzăm toanele, proasta dispoziție, indiferența sau insultele, considerându-le probleme cauzate de o copilărie nefericită și încercăm să îi devenim psiholog, înseamnă că iubim prea mult.”.

Pentru a face parte din grup, avem rugămintea să completați formularul accesând link-ul următor FORMULAR ÎNSCRIERE. Grupul va fi alcătuit din maxim 12 persoane.

cover prezentare grup pentru femei

Structura și temele abordate în grup

Următoarele teme vor fi abordate în cadrul întâlnirilor de grup. În funcție de nevoile grupului, numărul întâlnirilor vor varia și vor fi abordate și alte teme de interes pentru participante.

Tiparul de femeie care iubește prea mult

Prima întâlnire între femeile care iubesc prea mult va fi interactivă și vei putea decide dacă acest parcurs de dezvoltare personală ți se potrivește și dacă îți dorești să lucrezi în continuare cu noi. Această întâlnire are scopul de a ne cunoaște și familiariza cu grupul. Vom vorbi despre ce înseamnă să iubim prea mult și cum acest tipar ne ghidează relația de cuplu.

De cine și cum ne îndrăgostim

Cum se face că uneori, dacă nu în mod repetat, ne-am îndrăgostit de bărbați care nu erau pentru noi? Exista oare o explicație pentru asta? Care este misterul îndrăgostirii care ne duce în relații de cuplu care nu merg? În cadrul acestei teme vom afla răspunsuri la întrebările noastre. De asemenea, vom avea activități de identificare a scenariului de viață și de relație, precum și a modului în care funcționează procesul îndrăgostirii pentru a conștientiza punctele comune dintre relațiile de cuplu și a vedea cum se perpetuează tiparul de relaționare disfuncțional.

Dragoste sau dependență

De ce am ales să intrăm în cuplu și ce s-a schimbat în viața noastră? Caracteristicile iubirii adictive pleacă de la sentimentul de mistuire (nu pot trăi fără el), în special la începutul relațiilor. Adesea femeile dependente au o dificultate în stabilirea granițelor (nu mai știu când gândesc ele și când gândește celălalt, lasă propriile opinii și adoptă altele din afara, devenind un întreg). Vom afla cum să facem diferența dintre dragostea autentică și cea dependentă.

Cum iubim? Stilul de atașament

Ne întrebăm de ce facem anumite alegeri în viață, de ce iubim anumiți oameni care par că seamănă și din partea cărora primim cam același tratament. Toate aceste întrebări își vor găsi răspunsul în noi, în stilul de atașament format încă din copilărie și ajustat pe parcursul vieții. În cadrul acestei teme ne vom concentra pe modul nostru de a fi în relație pentru a ne descoperi stilul de atașament personal. De asemenea, vom lucra cu tehnici speciale pentru identificarea figurilor de atașament principale și secundare. Vrem să facem o schimbare? Atunci să începem cu descoperirea cauzelor, pentru ca ulterior să abordăm efectele.

Nevoile mele vs nevoile lui

Femeia care iubește prea mult are foarte mare grijă de satisfacerea nevoilor partenerului ei sacrificând de dragul lui orice nevoie proprie. El este pe primul plan, iar ea, evident pe planul secund. Scopul acestei teme este de a le ajuta pe participante sa devină conștiente de propriile lor nevoi, să le exploreze și să înceapă astfel să aibă grijă de ele.

Ce ne dorim de la relația noastră?

Dacă nu știm ce să cerem, cu siguranță nu avem ce să primim. Am aflat ce ne dorim cu adevărat, ce ne face fericite? Prin exerciții cu caracter terapeutic și de conștientizare precum roata relației, vom seta obiective care ne vor ajuta să ne atingem țelurile în viața sentimentală. Scopul acestei teme este descoperirea nevoilor noastre și aducerea lor în relație, astfel încât să fie în acord cu propriile nevoi și dorințe.

Suntem frumoase pentru noi, sau pentru altcineva?

Este nevoia noastră să fim frumoase în viața noastră, sau este nevoia de a fi acceptate și admirate? Starea de bine ne-o oferim singure, sau o legam obligatoriu de răspunsul celorlalți legat de noi? Cum ne comportăm și manifestăm în prezența persoanei iubite? Îi trezim interesul, mai facem ceva pentru a-l atrage? Ne vom reaminti cum este să ne privim cu iubire în oglindă și cum să ne manifestăm cochet.

Celebrarea femeii care iubește conștientă de sine

Ajunse în acest punct femeile care iubesc prea mult sunt femei care pot alege să iubească conștiente de cine sunt ele în relație, având un arsenal puternic de noi abilități, credințe și cunoaștere de sine care le vor ghida să aibă relații de cuplu mai satisfăcătoare. Fiind tema de final, vom sărbători cum se cuvine.

Detalii

Data: prima intalnire va avea loc pe 23 ianuarie ora 19:00
Adresa: Șos. Cotroceni nr. 9, București, sector 6
Ora 19:00-21:00
Prețul unei ședințe de grup este de 100 lei de persoană (răcoritoarele, ceaiul, cafeaua și snacks-urile sunt incluse)

Înscrieri

Pentru înscriere va rugam sa completați formularul accesând link-ul următor FORMULAR ÎNSCRIERE.

Contact detalii și întrebări:

0773 394 730Valentina Dragomir, psihoterapeut integrativ acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Abia așteptăm să ne cunoaștem și să pornim într-o călătorie terapeutică împreună.

Ultima actualizare 25 Decembrie 2017

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top