Psihologia Cadourilor De Sărbători

A venit perioada sărbătorilor de iarnă. Probabil aceasta este cea mai frumoasă perioadă din an pentru mulți dintre noi, în care căutăm să dăruim cadouri persoanelor mai dragi din viața noastră. Poate nu pentru persoanele care se simt singure de sarbatori.

Dar ne pregătim cu urări potrivite de Crăciun și de anul nou, ne pregătim casele să primească oaspeți și sufletele bucuria. Cu atât mai mult ne facem liste de cumpărături specială pentru cadourile de Crăciun.

Iată câteva aspecte despre psihologia cadourilor.

Psihologia cadourilor – de unde a început totul?

Tradiția dăruirii de cadouri de Crăciun a început undeva în era Victoriană. Pe atunci cadourile erau expresia simplă a generozității sau modeste gesturi caritabile. Gradual, tradiția s-a transformat în ceea ce avem azi: sesiuni de cumpărături alimentate parțial de companii care își trag din asta cele mai mari foloase.

Astfel cumpărăm cadouri nu pentru că simțim să dăruim, ci pentru că tradiția o impune. Este util să te gândești la psihologia cadourilor. De ce le cumperi, pentru cine, cum te simți când cumperi cadourile și când le dăruiești.

Din păcate, aceasta se simte ca o obligație care transformă minunatele sărbători într-un obicei comercial. Cu toate acestea, valoarea unui cadou fie scump ori ieftin este nesemnificativă pentru primitor dacă nu ar avea valoare sentimentală.

Valoarea sentimentală a fiecărui cadou este de neprețuit, și probabil acesta este și motivul pentru care tradiția a rezistat atât de mult timp.

Ce se află dincolo de gestul de a dărui?

Ați observat cum de Moș Nicolae copiii și chiar și adulții primesc cadouri mai puține sau mai mici în valoare în comparație cu cele primite de Crăciun?

Ca și cum undeva în fiecare sărbătoare stă valoarea cadoului. Iar noi, cu cât urmăm acest trend, cu atât devenim orbi la valoarea adevărată și semnificația reală a sărbătorilor.

Mă întreb oare câți din noi avem nevoie de fapt de aceste cadouri? Și oare ce se află dincolo de gestul de a dărui? Dorința noastră de a fi conectați cu alți oameni, de a aparține, de a corespunde, de a îndeplini o obligație, a primi înapoi? Sau este doar o dorință altruistă venită din iubire? Și dacă este o dorință venită din iubire, atunci de ce o manifestăm numai de sărbători?

Tradiția dăruirii de cadouri îi face pe oameni să se poarte reciproc unul față de celălalt. Iar în schimbul unui cadou, o persoană poate primi un alt cadou fie material, fie sub forma unei conexiuni sociale, prietenii sau servicii.

Ceea ce ne face cu adevărat fericiți este să dăruim aceste cadouri fără să ne așteptăm să primim ceva înapoi. Acest gest pur altruist este ceea ce generează acea stare de fericire și ”o strălucire caldă„ care se vede pe chipurile oamenilor.

Să ne amintim scopul real al sărbătorilor

Acesta este și scopul sărbătorilor: să fim fericiți, să dăruim, să fim mai buni. Așa că în încheiere, vă doresc să purtați în voi căldura dăruirii altruiste care să vă aducă bucurie. Să fiți fericiți de sărbători și să aveți chipurile luminate de acea ”strălucire caldă„.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =

Terapia de iarnă

3 ședințe +

1 cadou

La achiziționarea pachetului de 3 ședințe

Scroll to Top