Final De 2016

Ne aflăm la finalul anului și privim cu speranță către un nou început. Cu sfârșitul acestui an vine și un timp al reflecției asupra ceea ce am făcut în acest an, și, bineînțeles încheierea unor arii din viața noastră pentru a face loc noului. Putem să ne gândim la viața noastră ca având capitole și subcapitole, iar capitolul 2016 este pe cale să se termine. Să spunem la revedere pe 2016.

Avem posibilitatea să alegem să începem un nou an liberi de negativitate, fără treburi neîncheiate și plini de speranță. Așa că, pe lângă rezoluțiile pentru anul nou, mai întâi să ne dăm șansa să scriem o scrisoare de la revedere pe 2016. Aceasta nu trebuie neapărat să fie adresată unor persoane, ci unor lucruri sau evenimente pe care le dorim încheiate sau de care dorim să ne eliberăm sufletește, și chiar unor lucruri de care ne despărțim. Pot fi și lucruri negative care ne-au ținut în loc pe perioada acestui an.

Pot fi de exemplu părți din trecutul nostru (fie sau nu din anul curent) pe care dorim să le lăsăm și să nu le mai purtăm cu noi: gânduri negative, comportamente indezirabile, promisiuni pe care nu le-am putut ține, un obiect pierdut, de vinovăție, rușine, un angajament pe care nu îl mai dorim, iar această listă este deschisă infinit, în funcție de experiențele fiecăruia.

Este important să ne gândim la lucrurile care ne-au împovărat și de care vrem să ne eliberăm sau să le spunem la revedere pe 2016. Astfel vom face puțină curățenie emoțională în sufletele noastre și vom da șansa noului să vină către noi. Este timpul să ne eliberăm și să ne croim un nou început și o viață mai bună.

După ce scrieți această scrisoare de La Revedere 2016, vă invit să ne-o trimiteți prin e-mail la [email protected] sau prin formularul de contact și unele din scrisori vor fi publicate pe site-ul nostru. Datele dvs. sunt protejate de confidențialitate. * Vezi politica noastră de confidențialitate.


Iată de la ce îmi iau eu la revedere pe 2016 (poate servi ca exemplu):

Dragă durere,

Aleg să îți spun la revedere pe 2016. Să îmi descarc bagajele în care te-am cărat atât de multă vreme.
Încă din primele zile ale anului ți-ai făcut simțită prezența într-un mod atât de crud când animăluțul meu pe care l-am iubit atât de mult a murit chiar sub ochii mei.

Pe parcursul anului evident că ai fost nelipsită, pentru că, pe lângă despărțirea de pisica mea au mai fost și alte despărțiri, la fel de dureroase, chiar dacă nu a mai fost vorba de doliu.
Mi-ai fost utilă totuși pentru că fără tine nu mi-aș fi dat seama că trebuie să pun limite în anumite relații. Nu mi-aș mai fi dat seama unde greșesc și nu aș mai fi găsit resursele să merg înainte în viața mea.

Cele mai grele decizii pe care le-am luat anul acesta au fost cele mai dureroase, dar și cele mai eliberatoare. Iar ele au avut, paradoxal, un efect deosebit de pozitiv asupra sănătății mele fizice și psihice. Însă, undeva în fundal tu ai continuat să exiști ca o fantomă care mă bântuia din când în când…

Azi îi spun la revedere pe 2016 acestei fantome pe care aleg să nu o mai port cu mine. Îți mulțumesc că ai existat în viața mea fiindcă am avut nevoie de tine pentru a face anumite schimbări, însă acum nu îmi mai ești necesară.

Mă eliberez de durerea trecutului ca să pot intra mai ușoară în anul nou.

Cu drag,
Eu.


Este rândul tău acum. Tu de la ce îți iei la revedere pe 2016? Îți aștept scrisoarea cu drag!

Lasă un comentariu

În perioada 27 martie-1 aprilie nu se pot face programări

Scroll to Top