Dezvoltare Personală Și Autocunoaștere

Scris de Valentina Dragomir, psihoterapeut | Cum scriem articolele

Ce este Dezvoltarea Personală?

Dezvoltarea personală și autocunoașterea sunt procese prin care persoanele ajung să se cunoască mai bine pe sine.

Printr-un plan de dezvoltare personală elaborat cu succes de un psiholog sau de un psihoterapeut, o persoană își descoperă calități, puncte forte și slabe, abilități, opțiuni și limite, învață să se accepte și să își interiorizeze descoperirile pentru a-și întregi cunoașterea despre propria persoană.

Dezvoltarea personală îi ajută pe cei care vor să progreseze, să își testeze limitele și să le împingă dincolo de pragul confortului pentru a-și maximiza și împlini potențialul personal.

Dezvoltarea personală înseamnă un angajament dinamic, un drum către împlinirea sinelui și a deveni cine ești în adâncul ființei tale, a deveni tu însuți și a te simți bine cu tine, și nu în ultimul rând, te ajută să afli răspunsul la întrebarea ”Cine sunt eu?”.

Recomandări

Autocunoasterea și dezvoltarea personală este recomandată persoanelor care nu se cunosc pe ele însele, nu știu ce le place, nu știu ce vor de la viață sau de la ele însele, vor să fie mai sociabile, să se simtă bine în pielea lor, vor să aibă un stil de a comunica eficient, vor să își îmbunătățească anumite abilități, să se înțeleagă mai bine, să își învingă timiditatea, să aibă mai multă încredere în sine, să își cunoască sau descopere calitățile, părțile bune și mai puțin bune, limitele și să le utilizeze pentru a se autodepăși și pentru a deveni cea mai bună versiune a lor care pot fi.

Dezvoltare personală individuala, sau grup de dezvoltare personală?

Fie că începi individual sau împreună cu alte persoane într-un grup de dezvoltare personală, acest demers poate fi un drum cu multe suișuri și coborâșuri în urma căruia beneficiile și progresul nu se lasă așteptate.

Ce îți oferă PsihoSensus.eu?

Urmărește PsihoSensus pentru că aici găsești articole de dezvoltare personală originale care chiar au rezultate și teste psihologice care te vor ajuta să te cunoști mai bine pe tine însuți. Linkurile următoare te trimit la arhiva de articole dezvoltare personală și teste psihologice din site.

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top