Barbat si femeie rad uitandu-se unul la altul, femeia isi sprijina fruntea cu mana

Ce Vor Femeile Cu Adevărat De Valentine’s Day

Scris de Valentina Dragomir, psihoterapeut | Cum scriem articolele

Femeile și Valentine’s Day. Ce vor femeile cu adevarat de Valentine’s day? A sărbători, a nu sărbători, dacă da, cum? dacă nu, de ce? Ce cadou să-i faci? Ce să faci sau să nu faci?

Fiecare femeie este unică în felul ei și are dorințele proprii. Unele femei își doresc să sărbătorească această zi, iar unele nu își doresc să dea curs unei sărbători deja mult prea comercializată.

Ziua aceasta este vândută ca prilej de a avea o zi frumoasă cu partenerul de cuplu, prilej care adesea aduce mai multă bucurie într-o relație de cuplu.

Ca o mică paranteză aici pentru că este vorba despre relația de cuplu, am creat un jurnal cu exerciții pentru relația ta de cuplu pe care te invit să îl descarci gratuit completând formularul de mai jos 👇 

Ce vor femeile cu adevărat de Valentine’s day?

Este adevărat că ziua îndrăgostiților poate fi un prilej pentru cupluri să facă ceva frumos împreună. Fiecare alege ce vrea să facă cu această zi. Dacă ar fi să ne întoarcem la femei, așa cum am mai zis, unele își doresc să sărbătorească această zi.

Alte femei nu vor să sărbătorească și își doresc o zi normală ca oricare alta.

Iar alte femei zic că nu le pasă, dar sunt dezamăgite dacă se simt pe dinafară. Dar cele care nu au partener în această zi? Nu au cum să nu se simtă pe dinafară când prietenele sărbătoresc ziua îndrăgostiților.

Ziua îndrăgostiților: dragoste sau obligație?

Dacă ne concentrăm puțin pe ceea ce reprezintă de fapt ziua de Valentine’s Day, vom vedea că dincolo de ambalaje și bani cheltuiți, se află o intenție frumoasă. Aceasta este celebrarea iubirii, a apropierii fizice și emoționale, a gesturilor romantice și a intimității.

Această sărbătoare se bazează pe gesturi și comportamente normale într-un cuplu. Se bazează pe obiceiuri pe care fiecare dintre noi le facem zi de zi, și nu doar de dragul unei zile din calendar. Gesturile de dragoste alungă sentimentul de lipsă de afecțiune în cuplu.

Cadouri, flori, cină romantică în doi, cele mai bezmetice idei din the Fifty Shades of Grey? Sunt și acestea idei pentru a petrece ziua îndrăgostiților.

Unele studii de specialitate confirmă faptul că partenerii unui cuplu se simt mai mult forțați să cumpere daruri în această zi și nu este o inițiativă venită neapărat din iubire. Ci este un gest venit din credința că ”așa trebuie”, ”așa face toată lumea” de ziua îndrăgostiților.

Dar mai mult decât simțul lui ”așa trebuie” pe care îl avem oricum prea dezvoltat atât femeile, cât și bărbații, contează să arătăm iubitei sau iubitului sentimentele noastre. Indiferent că este o zi a îndrăgostiților sau nu.

Cât de simple sunt de fapt dorințele femeilor?

De Valentine’s Day femeile își doresc ca partenerii lor să le arate că le iubesc, așa cum ar trebui să o facă în fiecare zi.

Pentru că nu iubim azi mai mult decât mâine sau altă zi. Așa că mai degrabă să (re)facem un obicei din oferirea de iubire decât să ne obsedeze numele unei sărbători în care ne aruncăm banii.

Pentru o femeie este important ca partenerul ei să îi acorde atenție, respect, afecțiune în fiecare zi pentru că este normal ca într-un cuplu să se întâmple astfel.

De Valentine’s Day luați-vă timp să vă exprimați pasiunea față de partener și asigurați-vă că știe că este dorit/ă. Tuturor ne place să ne reamintim că suntem importanți pentru partenerul de cuplu și că suntem iubiți.

Un Valentine’s Day fericit!


Referințe:
Noel NE, Ogle RL, Maisto SA, Jackson LA Jr. What Do Women Want? A Qualitative Study of Dating. Violence Against Women. 2016 Feb;22(2):168-88. doi: 10.1177/1077801214555472. Epub 2014 Oct 20. PMID: 25331154.

PsihoSensus Therapy folosește numai resurse reputabile, articole și cercetări științifice, reviste și jurnale medicale, cărți și alte documente relevante și de încredere redactate de cercetători și specialiști cunoscuți în domeniu, pentru redactarea articolelor. Citește despre procesul nostru editorial și despre cum ne scriem articolele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top